www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Geko Ypres Rally (IRC)

Životní výsledek pro Solowowa v Yprách

28. června 2011 • 09:00

Vynikající a popravdě i nečekaný výsledek si ze zrádných belgických asfaltů odvezla polská dvojice Michal Solowow - Maciek Baran. Po loňském sedmém místě si z Yper letos odvezla čtvrtou příčku absolutně a kromě toho vyhrála v hodnocení jezdců přihlášených do mistrovství Evropy.

Dvojice Cersanit Rally Teamu startující na voze Ford Fiesta S2000 tak měla v cíli soutěže oprávněný důvod k radosti. Mimo jiné proto, že svůj osmý start v Belgii proměnila v dosud historicky nejlepší výsledek polské posádky na Ypres Rally.

Michal Solowow - Maciek Baran, Ford Fiesta S2000 - Ypres Rally 2011

„Super výsledek! Jelo se nám skvěle. Měli jsme sice dost krizovek, ale naštěstí se nám podařilo udržet se na trati,“ komentoval belgickou soutěž Michal Solowow. „Ke konci to byly ještě nervy, protože se nám zaseknul plynový pedál. Prostě zůstal na podlaze. Na poslední zkoušce tak Maciek tahal rukou za lanko plynu. Popravdě ani nevím, jak se nám podařilo dojet do cíle, aniž bychom nabrali velkou časovou ztrátu a uhájili tak čtvrté místo,“ popisoval dramatický závěr soutěže polský pilot.

„Byla to to neobyčejně těžká rally. Měnilo se počasí, hodně to klouzalo a na trati byla spousta nečistot, na mnoha místech to bylo zrádné. Na startu se sešlo celkem 31 jezdců na vozech kategorie 2000 a každý z nich snil o výhře. Do cíle jich dojelo ale jen několik z nich. O to víc nás těší, že jsme dojeli s tak dobrým umístěním,“ dodal Solowow.

„Jsem šťastný, fantastický výsledek! Nejlepší pokud jde o naše starty v Belgii,“ neskrýval své nadšení spolujezdec Maciek Baran. „Na poslední zkoušce jsme prožívali horké chvilky. Doslova o vlásek jsme unikli tomu, že jsme nevypadli z trati. Ale nějak jsme to prostě zvládli. Doufal jsem, že se nám povede zopakovat loňský výsledek, kdy jsme skončili sedmí. To, že dojedeme čtvrtí za Freddym Loixem a Bryanem Bouffierem, jsem opravdu nečekal. Je to neuvěřitelné,“ zkonstatoval Solowowův navigátor.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist