www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Silk Way Rally 2011

Nejlepším pilotem Liazu byl včera Valtr

13. července 2011 • 09:10

Třetí etapa Silk Way Rally, která vedla z Volgogradu do Astrachaně poblíž Kaspického moře, se vydařila posádce KM Racingu pilotované Jaroslavem Valtrem. Jeho nový Liaz dorazil do cíle na desáté příčce, i když si poté po penalizaci o příčku pohoršil, čímž navázal na den staré výborné osmé místo Józefa Cabaly s druhou liazkou.

„Obě naše posádky jely opět velmi dobře. Jarda Valtr skončil dokonce devatenáctý mezi vsemi účastníky, tedy v mixu aut a kamionů,“ hlásil z bivaku v Astrachani týmový koordinátor Martin Pabiška s tím, že Valtr 'přenocuje' na průběžném dvacátém místě a Cabala o tři příčky za ním.

Jaroslav Valtr, Liaz - Silk Way Rally 2011

Úterní etapě opět předcházela noční směna půltuctu mechaniků KM Racingu. Na Jardově autě se měnilo ohnuté přední listové péro, u 'Pepy' Cabaly šlo pouze o každodenní dotahování prakticky všech spojů.

„Jeden cíl naší účasti na Silk Way Rally tak plníme na sto procent. Tím je stoprocentní testování, díky čemuž se snažíme dostat auta do špičkové kondice,“ pokračoval Pabiška. „Co mám možnost v bivaku sledovat špičkové týmy, mezi které už KM Racing patří, tak pracují s technikou skoro stejným způsobem jako my. Navíc se v bivaku pohybuje výrobce tlumičů, takže jsme každý den pod kontrolou konstruktéra, což umocňuje důležitost testování.“

KM Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist