www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Silk Way Rally 2011

Štajf členem vítězné posádky Silk Way Rally

foto

22. července 2011 • 12:50

Zatímco Subaru WRX STI odpočívalo v garáži, sedmatřicetiletý pražský jezdec sundal závodnické rukavice a místo toho oprášil návody k použití navigátorských přístrojů. Vítězství v kategorii T4 a celkové třetí místo ve třetím ročníku rally „Hedvábná stezka“, vybojovala v Rusku posádka tvořená jezdcem Alešem Lopraisem, navigátorem Vojtěchem Štajfem a mechanikem Milanem Holáněm.

žádný příspěvek celý článek »

Valtr v pátek těsně pod stupni vítězů

foto

16. července 2011 • 09:45

Do absolutní kamionové špičky se v šesté etapě ruské Silk Way Rally propracoval Jaroslav Valtr. Se svým liazem bojoval v průběhu dvou měřených úseků dokonce o stupně vítězů. Nakonec skončil těsně pod nimi, ovšem podařilo se mu přitom porazit druhého jezdce průběžného pořadí Aleše Lopraise i vedoucího Rusa Firdause Kabirova

žádný příspěvek celý článek »

Aleš Loprais v opraveném pořadí vítězí v Silk Way Rally 2011!

foto

16. července 2011 • 09:30

Dva relativně krátké speciály 6. etapy už neznamenaly zásadní výsledkový průlom v boji o čelo Silk Way Rally, byť výsledkově nevýznamné také nebyly. Aleš Loprais si do závěrečného dne udržel druhé místo, vyjeté v předešlých etapách.

žádný příspěvek celý článek »

Silk Way Rally: Holowczyc a Loprais vítězi

foto

16. července 2011 • 09:20

Výsledky po včerejší šesté etapě se definitivně staly rovněž také konečnými výsledky letošní Silk Way Rally. Organizátoři totiž byli nuceni zrušit dnešní rychlostní zkoušku. Na čele v kategorii automobilů se přitom bez potíží udržel Krzystof Holowczyc, zatímco do čela kamionů se kvůlu penalizaci Kabirova posunul Aleš Loprais.

žádný příspěvek celý článek »

Holowczyc i Kabirov upevnili své pozice

foto

15. července 2011 • 10:00

Své vedení na čele jednotlivých kategorií si v páté etapě upevnili jak Krzystof Holowczyc na BMW X3, tak i Firdaus Kabirov na Kamazu Master, kteří pro sebe získali shodně již druhé etapové vítězství na letošní Silk Way Rally. Před posledními dvěma dny soutěže tak mají oba zdárně nakročeno k celkovému prvenství.

žádný příspěvek celý článek »

Aleš Loprais se posunul na druhé místo v absolutním pořadí

foto

15. července 2011 • 08:35

Pátá etapa Silk Way Rally definitivně opustila území Kalmycké pouště a měla vynikala velice rychlým profilem po prašných stepních a polních cestách. V návaznosti na útrapy minulých dvou etap se ji pořadatelé narychlo rozhodli v úvodní části o 60 kilometrů zkrátit.

žádný příspěvek celý článek »

Cabala pomačkal levý bok liazky

foto

15. července 2011 • 08:05

Posádky KM Racingu se v páté etapě Silk Way Rally potýkaly s problémy, ale vzhledem k okolnostem opět předvedly s kamiony Liaz skvělé výkony a v průběžném pořadí se mírně posunuly dopředu.

žádný příspěvek celý článek »

Silk Way Rally: Peterhansel postoupil na druhé místo

foto

14. července 2011 • 10:05

Podle řady účastníků byla čtvrtá etapa letošní Hedvábné stezky náročnější, než Dakar. Před nástrahami obtížné a převážně písečné trati byli koneckonců soutěžící před startem varováni samotnými pořadateli. A jak se nakonec ukázalo, nepřeháněli!

příspěvků: 1 celý článek »

Aleš Loprais zvítězil ve 4. etapě Silk Way Rally

foto

14. července 2011 • 09:00

Celkem 400 kilometrů speciálky v Kalmycké poušti představovalo zatím nejobtížnější etapu v dosavadním průběhu rally a i největší hvězdy automobilové kategorie poukazovaly na její náročnost a vpravdě dakarské parametry.

žádný příspěvek celý článek »

Valtr si opět polepšil

foto

14. července 2011 • 08:50

Opět výborný výkon předvedly na Silk Way Rally obě kamionové posádky stáje KM Racing. Navigačně náročná čtvrtá etapa v píscích kolem Astrachaně dala všem pořádně zabrat. Nicméně Jaroslav Valtr si vozem Liaz vytvořil svůj výsledkový rekord, když do cíle sprintoval na osmém místě.

žádný příspěvek celý článek »

Silk Way Rally: Radost pro Holowczycze, zklamání pro Lopraise

foto

13. července 2011 • 10:00

Prvenstvím si ve třetím dni letošní Silk Way Rally upevnil své dosavadní vedení na čele soutěže Krzysztof Holowczyc. Polák předvedl bezchybný výkon, na rozdíl od Stephana Peterhansela, který vyrážel na trať etapy jako první. Francouz skončil nakonec druhý před domácím Želudovem.

žádný příspěvek celý článek »

Nejlepším pilotem Liazu byl včera Valtr

foto

13. července 2011 • 09:10

Třetí etapa Silk Way Rally, která vedla z Volgogradu do Astrachaně poblíž Kaspického moře, se vydařila posádce KM Racingu pilotované Jaroslavem Valtrem. Jeho nový Liaz dorazil do cíle na desáté příčce, i když si poté po penalizaci o příčku pohoršil, čímž navázal na den staré výborné osmé místo Józefa Cabaly s druhou liazkou.

žádný příspěvek celý článek »

Loprais si i přes skvělý výkon nakonec pohoršil

foto

13. července 2011 • 08:50

Třetí etapa Silk Way Rally už nepřinesla tak dlouhé časové rozestupy jako ta druhá, přivedla však závodníky na území Kalmycké pouště a ještě více než její profil k náročnosti přispěla navigace, která zamotávala účastníkům hlavu už minulý rok.

žádný příspěvek celý článek »

Silk Way Rally: Holowczyc ve vedení

foto

12. července 2011 • 08:30

Poté, co Stephane Peterhansel ztratil v úvodní etapě letošní Silk Way Rally více než dvě hodiny, ukázal tento francouzský pilot ve včerejší etapě své kvality a připsal si na své konto první etapové vítězství. Na čele soutěže nicméně po dvou dnech figuruje Krzystof Holowczyc, který včera skončil druhý. Vítěze úvodní etapy Želudova provázely technické potíže.

žádný příspěvek celý článek »

Těžká druhá etapa posílá Aleše Lopraise na třetí příčku

foto

12. července 2011 • 08:25

Takovou etapu Silk Way Rally ještě nezažila. Podivná směsice zbytku ruských jílovitých celin a nastupujících písků ve volžské oblasti, promísených s bahnem a vlhkem pořádně těžkou porci 483 kilometrů, a to náročnost bude rozhodně ještě narůstat.

žádný příspěvek celý článek »

toplist