www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Silk Way Rally 2011

Cabala pomačkal levý bok liazky

15. července 2011 • 08:05

Posádky KM Racingu se v páté etapě Silk Way Rally potýkaly s problémy, ale vzhledem k okolnostem opět předvedly s kamiony Liaz skvělé výkony a v průběžném pořadí se mírně posunuly dopředu.

Józef Cabala měl bohužel na stodvacátém kilometru drobný incident. Polský pilot najel v nepřehledném navigačním místě na betonový val, kterým pomačkal celý levý bok svého speciálu.

Józef Cabala, Liaz - Silk Way Rally 2011

„Od té doby byl nucen řídit velmi omezeně, a tak nabral větší časovou ztrátu, ale do cíle dorazil. Mechanici se budou snažit přes noc auto opravit,“ vzkazoval z bivaku ve Stavropolu týmový koordinátor Martin Pabiška s tím, že jak jezdec, tak i Pepík Kalina a Honza Bervic jsou zdravotně v pořádku.

Jarda Valtr si vedl v prakticky v celém rychlostním testu velice dobře, avšak v jeho závěru začal mít drobné zdravotní problémy. „Musel proto zpomalit, ale nakonec obsadil výborné dvanácté místo, když dojel ve skupině půl tuctu posádek, která byla naskládána do pouhé půlhodiny. Auto je po technické stránce v naprostém pořádku a Jarda se v bivaku již cítil ready,“ dodal Pabiška.

KM Racing, foto: DPPI
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist