www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Rally Vysočina (MČR-S)

Rally Vysočina vyhrál Pavel Valoušek

16. července 2011 • 16:10

Letošní ročník Rally Vysočina opět mění místo svého centra, které se z loňského Kunžaku přesunulo blíže k rakouským hranicím do Českého Rudolce. Technickou přejímkou prošlo celkem 113 posádek.

Pavel Valoušek - Zdeněk Hrůza (Škoda Fabia WRC) - Rally Krkonoše 2011

Výsledky Rally Vysočina

Diskuze k soutěži

RZ 9 - Stálkov (5,69 km)

Poslední rychlostní zkouška již žádný zvrat nepřinesla. I přes velkou krizovku na RZ 3 vyhrál celkem suverénně Pavel Valoušek před Věroslavem Cvrčkem a Miroslavem Jakešem. Na pátém místě skončil za bramborovým Romanem Odložilíkem Jan Sýkora, kterého zbrzdila penalizace za neprojetý retardér na RZ 6. Bratrovražedný souboj skorodomácích pilotů vyhrál drtivým finišem Martin Hudec, když po poslední zkoušce přeskočil o vteřinu Jaroslava Pešla.

RZ 8 - Klenová (12,68 km)

Předposlední rychlostní zkouška příliš vzruchu do průběžného pořadí nepřinesla. Vítězství si opět připsal Pavel Valoušek a před druhým Věroslavem Cvrčkem má náskok již více než 14 vteřin, další čtyři vteřiny ztrácí Miroslav Jakeš následovaný Romanem Odložilíkem. Na pátou příčku se už probojoval Jan Sýkora obtěžkaný penalizaci z předchozích zkoušek. Za Dohnalem a Jelínkem se svádí 'bratrovražedný' souboj mezi Jaroslavem Pešlem a Martinem Hudcem, před posledním testem má o rovnou vteřinu navrch první jmenovaný.

RZ 7 - Radíkov (5,35 km)

Krátká Radíkovská zkouška nepřináší žádné zásadnější změny. Vítězství si opět připisuje vítězství na rychlostní zkoušce, první desítka však zůstává bez zásadnějších změn, jen se mění časové rozestupy mezi jednotlivými posádkami. Na zkoušce však končí dobře rozjetý závod pro Vladimíra Mandíka jun., který havaroval a odstupuje z vedoucího místa mezi turbodiesely.

RZ 6 - Stálkov (5,69 km)

Kotrmelce na čele pokračují. Dosud vedoucí Jan Sýkora trefil retardér a díky třicetivteřinové penalizaci klesá až na šestou příčku. Do čela se dostává Pavel Valoušek, který zajíždí až čtvrtý čas. Nejrychlejší je tentokrát Věroslav Cvrček, který se posouvá dokonce na druhé místo absolutně 3.9 vteřiny před Miroslava Jakeše.

RZ 5 - Klenová (12,68 km)

Nejdelší zkouška evidentně sedí vozům WRC. Pavel Valoušek je suverénně nejrychlejší a posouvá se už na druhou příčku, pouhé 3.8 vteřiny za Jana Sýkoru. Ten navýšil svůj náskok na Mirka Jakeše o další 0.2 vteřiny. Druhým časem se blýskl Věroslav Cvrček a v boji nyní už o čtvrtou příčku odskočil Romanu Odložilíkovi o sedm vteřin. Po páté rychlostní zkoušce odstupuje Martin Bujáček, důvodem odstoupení jsou zdravotní důvody.

RZ 4 - Radíkov (5,35 km)

Pavel Valoušek začíná stahovací jízdu, po RZ 4 se posouvá už na pátou příčku. I nadále vede Jan Sýkora, který nadělil Miroslavu Jakešovi další 0.9 vteřiny. V souboji o třetí místo byl tentokrát o jednu desetinu rychlejší Roman Odložilík, na Věroslava Cvrčka ztrácí 2.1 vteřiny.

RZ 3 - Stálkov (5,69 km

Změna ve vedení. Pavel Valoušek měl velkou krizovku, po hodinách ve vysoké rychlosti ztratil na této zkoušce 30 vteřin a rázem se propadl až do druhé poloviny první desítky. Další druhé místo si na zkoušce připisuje Jan Sýkora a vzdaluje se Miroslavu Jakešovi už na 6.3 vteřiny. Vítězem rychlostního testu se stal Věroslav Cvrček, který se posunul na třetí místo před Romana Odložilíka.

RZ 2 - Klenová (12,68 km

I druhá rychlostní zkouška se stává kořistí Pavla Valouška, všem svým soupeřům naděluje více než 10 vteřin. Opět druhý čas zajíždí Jan Sýkora a potvrzuje svou stříbrnou příčku. Miroslava Jakeše tentokrát porazili Roman Odložilík a Věroslav Cvrček, mladý Moravák si však bronzovou příčku drží i nadále. Po druhé rychlostní zkoušce se se soutěží rozloučil Jaromír Tarabus, kterého zradila převodovka. Na tomto úseku skončil své účinkování i Karel Trněný.

RZ 1 - Radíkov (5,35 km

Úvodní rychlostní zkoušku letošní Rally Vysočina vyhrál její největší favorit Pavel Valoušek. Se svou Škodou Fabia WRC porazil o pouhé tři desetiny Jana Sýkoru s Lancerem Evo IX R4, třetí Miroslav Jakeš ztrácí další vteřinu. Vzhledem k pětikilometrové délce zkoušky jsou ostatní rozestupy minimální. Hned na první rychlostní zkoušce končí snažení Jaromíra Tomaštíka, jehož Impreze WRC upadlo kolo.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
16.07.2011 11:32
slonikyta
již funkční - bez mého zásahu,...hold jsou věci mezi nebem a zemí...
16.07.2011 11:24
bill
Mně link funguje bez problémů po celou dobu
16.07.2011 11:12
Pluto - moderátor
Je funkční od začátku. Má někdo stejné problémy jako Kýta?
16.07.2011 10:43
slonikyta
link na výsledky zde nefunkční
toplist