www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Silk Way Rally 2011

Valtr v pátek těsně pod stupni vítězů

16. července 2011 • 09:45

Do absolutní kamionové špičky se v šesté etapě ruské Silk Way Rally propracoval Jaroslav Valtr. Se svým liazem bojoval v průběhu dvou měřených úseků dokonce o stupně vítězů. Nakonec skončil těsně pod nimi, ovšem podařilo se mu přitom porazit druhého jezdce průběžného pořadí Aleše Lopraise i vedoucího Rusa Firdause Kabirova.

Neméně skvěle si počínal i pilot druhého vozu KM Racingu Józef Cabala, který byl klasifikován na osmém místě. Obě liazky tak opět mírně poskočily v celkovém hodnocení, které se nakonec ukázalo jako konečné.

Jaroslav Valtr, Liaz - Silk Way Rally 2011

„Byl to velice úspěšný den. Mechanici přes noc jednak opravili všechny šrámy, které při čtvrtečním karambolu utrpěl vůz Pepíka Cabaly. Po pěti dnech ladění se pak v obou případech podařilo správně nastavit novou techniku, nově sestavené posádky našly společnou řeč, a protože vydržely zdravotně v pořádku, mohly se věnovat i závodění,“ posílal dobré zprávy z bivaku v Majkopu týmový koordinátor Martin Pabiška.

Po pátečním dojezdu tým čekaly pouze drobné úpravy, i když Jardův kamion byl na posledním kilometru pod 'palbou' kamení. „To létalo od kol auta, jehož řidič mu nechtěl uvolnit trať a odneslo to vše skleněné na čele speciálu,“ dodal Pabiška, který původně upozorňoval na záludnost závěrečného sobotního testu. Ten se měl jet převážně říčním korytem, kde hrozilo nebezpečí 'utopení' v mazlavém blátě. Jenže poslední kontrola pořadatelů odhalila v řečišti příliš velké množství vody, a tak závěrečný test zrušili.

KM Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist