www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Rally Krkonoše (MČR-S)

Nejúspěšnější v Krkonoších: Karel Macek & Jaroslav Vosádka

27. července 2011 • 14:30

Možná si ještě vzpomenete, že u příležitosti pátého ročníku Rally Krkonoše se její pořadatelé rozhodli odměnit nejúspěšnějšího jezdce tohoto závodu. Jak tato „soutěž“ probíhala?

Karel Macek - Pavla Fričová (Toyota Corolla S2000) - Rally Krkonoše 2010

Na začátku byla stanovena jasná kritéria. Z každého ročníku trutnovské rally se vezme jako základ absolutní pořadí, ve kterém budou přiděleny body za jednotlivá umístění. První dostane 150 bodů, druhý 149, třetí 148 atd. Kdo bude mít na konci bodů nejvíce, stává se vítězem. „Chtěli jsme si ověřit, zda se jezdcům více vyplatí ojedinělé starty s umístěním na předních příčkách nebo věrnost soutěži a stabilně dobré výkony,“ říká k tomu ředitel Rally Krkonoše Vladimír Hlavatý.

Mezi řidiči se z prvního místa radoval náchodský Karel Macek, který na Rally Krkonoše startuje již od prvního ročníku a to výhradně s vozem značky Toyota. Díky neúčasti Jiřího Tošovského se na druhou příčku vyhoupl Jiří Hendrich a na třetí Václav Mulač následovaný Alešem Kaválkem, Petrem Hejhalem a Pavlem Urbanem. Na sedmé místo se díky druhé příčce absolutně vyhoupl Martin Semerád. Nejvýraznější posun však zaznamenal Lubomír Tenkl, který se z 19. pozice dostal až na pozici desátou. Obdobný skok si připsala nejrychlejší žena Martina Daňhelová, které nyní patří 31. příčka.

Také v případě spolujezdců zůstalo první místo věrnému účastníkovi Rally Krkonoše. Jaroslav Vosádka se s různými piloty zúčastnil všech pěti ročníků a zaslouženě tak zvítězil. Na druhé místo se po příkladu svého otce vyhoupl Daniel Hendrich a odsunul na příčku třetí Edu Perskiho. Na jednobodový rozdíl za čtvrtého Petra Uhla se po páté části soutěže dotáhl Jaroslav Miko, který tak za sebe odsunul Martina Hejhala. Z 31. místa na dvanácté se posunul Pavel Krbec, ještě výraznější posun však zaznamenal spolujezdec dvojnásobného vítěze Rally Krkonoše Zdeněk Hrůza. Zatímco před letošním byl na příčce s číslem 41, nyní je na pozici sedmnácté. Mezi ženami spolujezdkyněmi si první místo udržela nyní jedenáctá Lucie Hendrychová.

Nakonec ještě zmiňme ty, kteří odstartovali do všech pěti ročníků Rally Krkonoše. Kromě Karla Macka a Jaroslava Vosádky to byli ještě Pavel Urban, Ing. Petr Ungrád a Ing. Břetislav Šindelář, který si pro odměnu – kalendář Rally Krkonoše – přišel spolu se svou malou dcerkou. Doufejme, že se s nimi se všemi příští rok setkáme při 6. Rally Krkonoše Trutnov.

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist