www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - ADAC Rally Deutschland (SWRC)

Campana pojede na dvou soutěžích MS FIA s Mini WRC

3. srpna 2011 • 10:30

Korsický mladík Pierre Campana dostane od Francouzské federace automobilového sportu (FFSA) jedinečnou příležitost pilotovat vůz kategorie WRC a předvést své schopnosti mezi elitou světových rally při nadcházejících dvou asfaltových podnicích mistrovství světa FIA.

Campana bude mít možnost usednout za volant vozu MINI John Cooper Works WRC týmu Drive-Pro, tedy s tovární podpororu, na Německé rally a poté na alsaské Rallye de France. Talentovaný rodák z Corte tak dostane ve svých 25ti letech stejnou příležitost, jakou měl kdysi například dnes již několikanásobný světový šampion Sebastien Loeb při svých startech s Corollou WRC.

design vozu MINI WRC Pierra Campany v barvách FFSA

Campana si v Německu odbude nejen debut za volantem vozu kategorie WRC, ale zároveň to pro něj bude premiéra na zrádných asfaltech Německé rally. Na soutěži mistrovství světa FIA startoval naposledy jako junior v roce 2008 na domácí Tour de Corse, kde se ve své kategorii umístil na stupních vítězů.

„Jsem hrdý na to, že mě FFSA vybrala, abych hájil barvy francouzského národního týmu. Je to pro mě obrovský postup vpřed v mé soutěžácké kariéře a už se nemůžu dočkat toho, až zčnu její novou kapitolu,“ řekl Campana na adresu své nové příležitosti. „Bude to pro mě velká výzva, ale jsem si jist, že se jí dokážu postavit na úrovni a s totálním soustředěním a motivací. Jsem neuvěřitelně vděčný FFSA, že mě takto poctila a také bych rád za tuto šanci poděkoval týmu Drive-Pro.“

„Ve svých očekávání jsem realistou, protože to bude můj první start na soutěži mistrovství světa od Tour de Corse před třemi lety. V minulém roce jsem ani nestartoval v Alsasku a v Německu pojedu vůbec poprvé, takže se toho budu muset v krátké době hodně naučit. Těším se na každou minutu těchto zkušeností a na cestě, která je přede mnou, budu dělat to nejlepší co dokážu,“ dodal Pierre Campana.

Své slovo na nominaci Campany měl také prezident FFSA Nicolas Deschaux: „FFSA se dlouhodobě snaží zajistit nejlepší podmínky k rozvoji našich nejslibnějších nadějí v jejich disciplínách a v tomto duchu pokračujeme i dnes. Po Sebastienovi Ogierovi v roce 2009 se členové výběrové komise, v níž jsem i já, rozhodli dát důvěru Pierrovi Campanovi, aby hájil barvy francouzského národního týmu. Věříme, že jeho mládí, talent a odhodlání mu pomůže využít tuto příležitost, kterou mu FFSA nabídla.“

Před Německou rally čeká zítra Korsičana jednodenní testování na jihu Francie na okruhové dráze v Ales-Cévennes. Poté se v rámci přípravy na Německo společně s továrním týmem Mini zúčastní v polovině srpna britské Richard Burns Memorial Rally.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist