www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - ADAC Rally Deutschland (SWRC)

Campana poprvé testoval Mini WRC

6. srpna 2011 • 08:10

Hned následující den po oficiálním oznámení dvou světových startů 26tiletého Pierra Campany na soutěžích mistrovství světa v Německu a ve Francii se mladý Korsičan poprvé v rámci testování posadil za volant vozu, s nímž bude hájit barvy Francouzské federace automobilového sportu FFSA.

Campana absolvoval s týmem Drive-Pro dva dny testovacích jízd na testovací dráze Pole Mécanique v Alés-Cévennes na jihu Francie. V průběhu prvního dne se mladík věnoval pouze testování nového sportovního nářadí za asistence továrního týmu Prodrive. Za horkého a slunečného počasí najezdil celkem 94 kilometrů. V pátek si pak přidal dalších 40 kilometrů, když mimo jiné svezl na sedačce spolujezdce několik potencionálních zákazníků a hostů týmu.

„Byl to hodně náročný týden, ale z mého pohledu nadmíru pozitivní. Odezva na středeční oznámení byla obrovská a bylo dobré získat první dojmy z řízení MINI John Cooper Works WRC již ve čtvrtek. Byla to má první jízda s plnohodnotným vozem WRC na pneumatikách Michelin, takže na to hned tak nezapomenu. Před soutěží mistrovství světa v Německu toho budeme mít hodně na práci, takže je pro mě důležité strávit v autě tolik času, kolik jen bude možné,“ hodnotil své první dojmy Campana.

„Byl jsem příjemně překvapený, jak rychle jsem si na auto zvyknul a získal jsem z něj i z pneumatik dobrý pocit. Auto se snadně a pohodově ovládá, takže jsem si čas strávený za volantem opravdu užíval. Zaujaly mě věci, které jsou v autě k dispozici. Na nadcházejících soutěžích do toho dáme maximum co umíme. Dnes jsem také měl možnost povozit v autě některé hosty, což byla velká zábava a doufám, že oni vysedali z auta se stejným pocitem.“

„Znovu bych rád poděkoval týmu Drive-Pro za podporu, kterou tento týden poskytli, týmu Prodrive, s nímž je radost spolupracovat a FFSA za důvěru v mé schopnosti. Už se těším na start na na Richard Burns Memorial Rally, která se jede příští týden a na níž můžeme vzdát hold úžasnému šampionovi rally a podpořit užitečné projekty, zatímco budu získávat další zkušenosti s vozem a týmem,“ nastínil svůj aktuální program, který ho čeká společně se stálou navigátorkou Sabrinou de Castelli, Pierre Campana.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist