www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 11 - Barum Czech Rally Zlín (MMČR)

Václav Pech po Barumce

29. srpna 2011 • 20:10

Se smíšenými pocity odjíždí vicemistři České republiky v rally Václav Pech - Petr Uhel ze slavné Barum rally. První rychlostní zkoušku v pátek v nočních ulicích Zlína před zraky desetitisíců diváků zvládli podle představ a 3. místo mezi českými posádkami bylo dobrou výchozí pozicí.

Hned v sobotu ráno museli předvést své umění teamoví mechanici, když při přejezdu do servisní zóny začal zlobit přední diferenciál Lanceru. „Zřejmě mu ublížil téměř studený start na večerní rychlostce. Ráno, když jsme vyjížděli z uzavřeného parkoviště, vydával divné zvuky a museli jsme jej vyměnit. Bylo na to pouze 15 minut, ale zvládli jsme to s penalizací 40 vteřin,“ popisuje Václav Pech.

Václav Pech - Petr Uhel, Mitsubishi Lancer Evo 9 R4 - Barum Czech Rally Zlín  2011

Větší potíže nastaly až v cíli šesté rychlostní zkoušky. „Auto se chovalo úžasně, po přestavění vozu do specifikace R4 to začalo vypadat, že už vše funguje a my jsme byli schopni stále zrychlovat a využívat nový podvozek. Právě ale speciální díly dovezené z italského Ralliartu nevydržely. Na zadní nápravě se ohnuly v podstatě všechny vzpěry a ramena a pravé zadní zavěšení, dokonce před cílem šesté erzety upadlo.“

„S vyvráceným kolem jsme museli řešit horkou chvilku asi ve 150km/h. rychlosti, ale dopadlo to dobře. Za cílem této zkoušky jsme se s Petrem snažili prasklé rameno ještě improvizovaně opravit, ale po zjištění, že jsou zohýbané i ostatní díly, nešlo dál pokračovat,“ vysvětluje důvody sobotního odstoupení Václav Pech.

Pravidla rally umožňují po nedokončené  1. etapě nastoupit do druhé a pokusit se získat do Mistrovství ČR body, alespoň za etapové umístění. Proto se team rozhodl urychleně přestavit vůz na sériový podvozek, s jehož výdrží si byl jist.

„Startovat v nedělní tzv. 'superally' byl pokus dojet, v rámci Mezinárodního mistrovství České republiky, na 3. místě za Kopeckým a Krestou na továrních speciálech S2000 a získat alespoň 5 bodů do českého šampionátu. To se povedlo, ale hlavně to pomohlo psychice celého teamu a snad i našim fanouškům,“ říká Václav Pech.

Další akcí posádky Václav Pech - Petr Uhel bude autogramiáda u čerpací stanice EuroOil-Dubenec 20. září 2011 a následná Rallye Příbram 23. – 25. září 2011.

Petr Eliáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
30.08.2011 11:03
Mirekfric
Jarin o tom mluvil v cíli. Říkal, že ty díly jsou z mizerného materiálu a že se na ně musí opatrně, aby vydržely...

Ad Syky... sprint nemá 250 km erzet, takže tam je větší šance, že to vydrží, navíc Barumka je rozbitá jako máloco, hlavně ty Biskupice...
30.08.2011 10:29
Walach
Zajímavé, že se ty díly neohýbají Jarinovi nebo třeba Sykymu...
29.08.2011 20:33
mpb2
Od kdy má Roman tovární speciál, nebo mi něco uniká?
toplist