www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Rallye Sanremo (IRC)

Škoda Fabia R2 míří na legendární Sanremo

20. září 2011 • 11:30

Sanremo – město, které se po celém světě proslavilo každoročně pořádaným hudebním festivalem, klimatickými lázněmi, Casinem či rezidencemi nejen italských boháčů. Každý motoristický fanda si při vyslovení tohoto města ovšem vybaví úplně něco jiného! Ti starší ještě zavzpomínají na úžasné šotoliny v Toskánsku a střídání povrchů, mladší zase pamatují klikaté silničky v horách nad městem a čtyři desítky „wéercéček“ na startu.

Elvis Chentre - Tania Canton, Škoda Fabia R2 - Rallye Sanremo 2011

Rallye Sanremo, soutěž která neodmyslitelně patřila do kolotoče Mistrovství světa, je v posledních letech součástí seriálu IRC. S domácími borci se tak setkává špička tohoto šampionátu a v okolí Sanrema se opět bojuje o vteřinky.

Letos se ve startovní listině objevily i dva speciály Fabia R2 z dílen týmu Impromat Motosport. Nejedná se pouze o další start a poměření se s konkurencí. „Náš italský start se uskutečnil díky spolupráci s domácím týmem Vieffecorse, který má bohaté zkušenosti s přípravou závodních vozů. Tento tým má velký zájem o provoz Fabií R2 v italském šampionátu v příštím roce. Proto jsme se domluvili na startu dvou vozů na rallye Sanremo, kde chceme předvést Fabii týmům, mediím i veřejnosti,“ prozradil majitel týmu, pan Vlastimil Brůzl.

Stejně tak jezdecké obsazení bude tentokrát mezinárodní. Jaromír Tarabus již letos předvedl, že mu Fabie sedí, vítězství na Bohemia rally a nešťastné odstoupení z prvního místa krátce před cílem na Valašské rally je toho jasným důkazem. Se staronovým spolujezdcem Václavem Vorlem je teď čeká velká výzva v podobě zahraničního startu.

Do druhé Fabie usedne domácí pilot Elwis Chentre, který má s vozy s předním náhonem také spoustu zkušeností, navíc má velkou výhodu ve znalosti prostředí a místních tratí. Lze tedy očekávat jeho útok na přední příčky kategorie s jednou poháněnou nápravou.

Aktuální informace:

Včera proběhl celodenní test obou vozů v oblasti Borghetto d' Arroscia. Elwis Chentre provedl několik změn v nastavení podvozku na místní specifický asfalt a tratě rychlostních zkoušek. Během těstu našel optimální nastavení a byl velmi spokojen s jízdními vlastnostmi Fabie. Jaromír Tarabus na testovací trati také zrychloval, na jeho voze se také změnilo nastavení a česká jezdec si postupně zvyká na italské horské silničky. Dnes pokračují testy i za přítomnosti medií a italských jezdců i týmů.

Marek Pléha
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist