www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Rallye Sanremo (IRC)

Rallye San Remo pohledem Jaromíra Tarabuse

foto

3. října 2011 • 16:30

Během posledního zářijového víkendu dovedli Jaromír Tarabus se spolujezdcem Václavem Vorlem vůz Škoda Fabia R2 na druhém místě ve třídě 6 na slavné Rallye San Remo, desátém podniku seriálu IRC. Pro jezdce šlo o zcela novou zkušenost, protože na takovém profilu tratí, který je typický pro tuto soutěž, doposud nestartoval. První místo ve třídě 6 patřilo místnímu špičkovému jezdci Chentremu, který pilotoval druhý vůz Fabia R2 týmu Impromat Motosport.

žádný příspěvek celý článek »

Fotografie ze Sanrema od Miroslava Knedly

foto

26. září 2011 • 15:50

Podle kalendáři již sice naplno propukl podzim, v Sanremu ale minulý víkend panovalo čistě letní počasí. Napínavý závod IRC a italského národního mistrovství TRA se svým fotoaparátem sledoval i Miroslav Knedla, jehož snímky si nyní můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Frédéric Miclotte o nevydařené Rallye Sanremo

foto

26. září 2011 • 10:50

Freddy Loix při Rallye Sanremo patřil k jedněm z favoritů na celkový triumf a svou roli dokonale plnil až do RZ 11, kde jeho fabia skončila po nehodě ve vysoké rychlosti nepojízdná uprostřed trati. I přesto si posádka z italské riviéry odváží cenu Colin McRae IRC Flat Out Trophy. O víkendovém vystoupení belgické posádky je následující rozhovor s Loixovým spolujezdcem Frédéricem Miclottem.

žádný příspěvek celý článek »

V dramatické rally San Remo brala Škoda díky Mikkelsenovi druhé místo

foto

24. září 2011 • 19:35

Dech beroucí drama a zvraty do posledního kilometru – devátá soutěž letošního IRC připravila atraktivní podívanou, kdy o vítězi opět rozhodovaly desetinky sekundy. V neskutečném závěru podlehl Andreas Mikkelsen o 1.5 sekundy vítěznému Neuvillovi na Peugeotu. Smolný byl závěr soutěže pro do té doby vedoucího Freddyho Loixe, který havaroval jen 2 RZ před koncem. Jan Kopecký z továrního týmu Škoda Motorsport skončil čtvrtý, nadále však zůstává v čele celého šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Sanremo patří Neuvillovi!

foto

24. září 2011 • 18:05

Peugeotu je Středomoří nakloněno. V lednu na nedalekých tratích vyhrál Bouffier při Rallye Monte Carlo, na květnové Korsice se radoval Thierry Neuville a ten samý jezdec se nyní raduje z prvenství na italské riviéře. Mladý Belgičan porazil o 1.2 sekundy Andrease Mikkelsena v infarktovém závěru, který prodloužil sérii podniků zakončených minimálními konečnými rozdíly.

žádný příspěvek celý článek »

V San Remu je po prvním dni ve vedení Loix s Fabií Super 2000

foto

24. září 2011 • 09:40

Devátý podnik šampionátu IRC na tratích legendární Rally San Remo přináší zatím radost značce Škoda. Ve vedení je Freddy Loix na Fabii Super 2000, následovaný Andreasem Mikkelsenem z týmu Škoda UK Motorsport, jenž ztrácí 2.7 sekundy. Lídr šampionátu Jan Kopecký je po prvním dni na páté příčce.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown na Sanremu vyhrál Mikkelsen

foto

23. září 2011 • 08:45

Andreas Mikkelsen se stal nejrychlejším jezdcem včerejšího shakedownu před Rallye Sanremo. O dvě vteřiny porazil druhého Bryana Bouffiera, za ním následovali Bruno Magalhaes, Guy Wilks (všichni na Peugeotech) a nejrychlejší domácí pilot Umberto Scandola (Ford). Ital mohl být spokojen, neboť ráno se u jeho vozu ještě narychlo měnil celý motor.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda Fabia R2 míří na legendární Sanremo

foto

20. září 2011 • 11:30

Sanremo – město, které se po celém světě proslavilo každoročně pořádaným hudebním festivalem, klimatickými lázněmi, Casinem či rezidencemi nejen italských boháčů. Každý motoristický fanda si při vyslovení tohoto města ovšem vybaví úplně něco jiného! Ti starší ještě zavzpomínají na úžasné šotoliny v Toskánsku a střídání povrchů, mladší zase pamatují klikaté silničky v horách nad městem a čtyři desítky „wéercéček“ na startu.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda na Rally San Remo s lídry IRC Kopeckým a Starým

foto

20. září 2011 • 10:10

Devátým podnikem pokračuje v rychlém sledu šampionát IRC. Tento víkend se pojede již 53. ročník legendární Rally San Remo. Tým Škoda Motorsport se na startu představí s čerstvými lídry IRC a vítězi posledních dvou soutěží Janem Kopeckým a Petrem Starým. Na vozech Fabia Super 2000 je doplní Freddy Loix-Fréderic Miclotte jedoucí s podporou belgického importéra a Andreas Mikkelsen-Ola Floene z týmu Škoda UK Motorsport.

žádný příspěvek celý článek »

Sanremo posledním letošním asfaltem v IRC

foto

19. září 2011 • 17:20

Poslední asfaltovou soutěží letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge se o tomto víkendu stane italská Rallye Sanremo. Soutěž, která je v IRC zařazena od svého vzniku v roce 2006, může hodně napovědět o konečném pořadí tohoto seriálu pro rok 2011.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených na Sanremo i s Hänninenem a Atkinsonem

foto

15. září 2011 • 17:15

Již příští týden odstartuje další díl seriálu Intercontinental Rally Challenge, legendární Rallye Sanremo. Seznam přihlášených posádek čítá 71 posádek, na sever Itálie se oproti předchozím úvahám vydá i Juho Hänninen či Chris Atkinson.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist