www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 11 - 33. Rally Příbram (MMČR)

Citroën Racing Trophy zakončí českou pouť v Příbrami

21. září 2011 • 09:00

Rally Příbram (23. – 24. září 2011) uzavře další ročník Citroën Racing Trophy CZ. Ve hře bude nejen tradiční finanční prémie za umístění ve třídě 5 a 6, ale rovněž možnost vylepšit si své pozice v celkovém pořadí CRT CZ 2011.

Marcel Svačina - Lukáš Kostka (Citroën C2 R2 Max) - Barum Czech Rally Zlín 2011

Po pěti odjetých závodech Citroën Racing Trophy CZ si zajistil celkové prvenství Miroslav Březík. V okolí Příbrami však bude mít stále o co bojovat. Ve hře je medailové umístění v celkovém pořadí MMČR, ve skupinách A a 2WD. K domácímu titulu ve třídě 6 mu pak stačí získat jediný bod.

Naopak o celkové druhé místo v CRT CZ se v Příbrami poperou Marcel Svačina a Slovák Martin Koči. Slovenský mladík bude tentokrát jediným zahraničním jezdcem na tratích Rally Příbram, neboť polští jezdci dávají přednost startu na jejich domácím vrcholu Rajdu Polském.

Průběžné pořadí CRT CZ 2011 (před Rally Příbram) :

1. Březík 26 bodů, 2. Svačina 14, 3. Koči 12, 4. Kornicki 8, 5. Křížek 6, 6. Janczak 4

Ve třídě 5 se poprvé v sezoně zapojí do značkového poháru francouzské automobilky Citroën Jan Černý. Příbramský jezdec usedne za volant vozu Citroën DS3 R3T, který si na začátku sezony vyzkoušel v Lužických horách. Tentokrát půjde o speciál, se kterým zdárně dokončil Barum rally Tomáš Pletka. Právě Černý je vedle Březíka dalším z adeptů na čelní příčky skupiny A a 2WD za už jistým mistrem Dunovským. Se stejným modelem se mimo klasifikaci CRT CZ objeví na startovní rampě Rally Příbram Egon Smékal, jenž smolně nedokončil výtečně rozjetou Barum rally.

Ve třídě 6 vedle Miroslava Březíka, Martina Kočiho a Marcela Svačiny odstartují do Rally Příbram další dva jezdci s vozy Citroën C2 R2 Max – Pavel Přibyl a Petr Křížek. Mimo seriál se středočeského závodu zúčastní i Michal Srb s další «cé-dvojkou».

„Fanoušky si opět dovolujeme pozvat do zázemí CRT, které bude umístěno v servisní zóně na letišti Dlouhá Lhoty u Příbrami. Kromě chutné kávy Dallmayr tam budou moci sledovat záběry z předchozích závodů Citroën Racing Trophy. Navíc po skončení Rally Příbram proběhne oficiální zakončení CRT CZ 2011,“ připomíná promotér CRT CZ Tomáš Pletka.

Rally Příbram bude odstartována v pátek 23. září 16:30 hod. v Příbrami. Celkem čeká na posádky během dvou etap 14 rychlostních zkoušek na sedmi úsecích, o celkové délce 160,78 km. Rally bude zakončena slavnostním vyhlášením na letišti Dlouhá Lhota v sobotu 24. září 18:45 hod.

Martina Bedrnová
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist