www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Rallye Sanremo (IRC)

V San Remu je po prvním dni ve vedení Loix s Fabií Super 2000

24. září 2011 • 09:40

Devátý podnik šampionátu IRC na tratích legendární Rally San Remo přináší zatím radost značce Škoda. Ve vedení je Freddy Loix na Fabii Super 2000, následovaný Andreasem Mikkelsenem z týmu Škoda UK Motorsport, jenž ztrácí 2.7 sekundy. Lídr šampionátu Jan Kopecký je po prvním dni na páté příčce.

Freddy Loix - Frédéric Miclotte, Škoda Fabia S2000 - Rallye Sanremo 2011

Slunečné počasí, obloha téměř bez mráčků, teplota kolem 28 stupňů – idylické podmínky panovaly v San Remu po celý první den. Na jezdce čekalo sedm rychlostních zkoušek a 116 kilometrů, jejich vrchol byl přichystán na úplný závěr dne, kdy se jela noční a s 44 kilometry nejdelší zkouška. Po celý den nebyla nouze o dramatické souboje o vteřinky, výrazným způsobem do pořadí promluvila poslední zkouška dne, která se jela za tmy a byla nejdelší z celé rally. Po ní se do vedení dostal Freddy Loix, o pouhých 2.7 sekundy je na druhém místě Andreas Mikkelsen. Jan Kopecký je pátý se ztrátou 34 vteřin.

Freddy Loix: „Parádní den, zabrali jsme na poslední zkoušce, která byla náročná, ale zajeli jsme skvělý čas. Určitě to bude v sobotu ještě tvrdý boj.“

Jan Kopecký: „Nejsme spokojení s naší pozicí, auto funguje výtečně, my však musíme v druhé etapě zrychlit.“

Rally San Remo končí v sobotu šesti rychlostními zkouškami o délce 110 kilometrů.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist