www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 11 - 33. Rally Příbram (MMČR)

Jan Černý exceloval ve dvoukolkách, Miroslav Březík mistrem ve třídě 6

28. září 2011 • 11:00

Rally Příbram obstarala definitivní tečku za letošní sezonou Mediasport MMČR a zárověň byla posledním závodem v kalendáři Citroën Racing Trophy CZ. Skvělým výkonem se v kokpitu Citroënu DS3 prezentovali Jan Černý s Pavlem Kohoutem. Zvítězili v hodnocení skupiny A a 2WD, v absolutní klasifikaci skončili desátí.

Jan Černý - Pavel Kohout (Citroën DS3 R3T) - Rally Příbram 2011

Ve třídě 6 dovedl nejrychlejší „cé-dvojku“ do cíle Petr Křížek. Celkově bylo při Rally Příbram na finančních prémiích vyplaceno 8 500 Euro. Jan Černý naskočil pro domácí Rally Příbram zpět do Citroën Racing Trophy a se spolujezdcem Pavlem Kohoutem opanovali skupinu A, kategorii dvoukolek i třídu 5 stylem start – cíl. V první etapě udrželi za sebou největšího konkurenta a už jistého mistra Dunovského, stejně si počínali i druhý den. Třešničkou na dortu byla konečná desátá příčka absolutní klasifikace mezi plejádou produkčních vozů. Kvalitním výkonem se prezentoval i Egon Smékal s druhou DS3, jenž obsadil mezi dvoukolkami a ve třídě 5 třetí příčku. Zlínský jezdec však není do CRT CZ 2011 registrován. Tento výsledek jen potvrdil skvělé vystoupení obou pilotů s vozy Citroën DS3 R3T, kteří výrazně zastínili další francouzskou konkurenci ve vozech specifikace R3.

„Chtěli jsme doma bojovat vítězství mezi dvoukolkami, ale přáním byla i desítka. Nakonec se zadařilo na obou frontách. S citroënem jsme před závodem testovali, postupně jsem ho dostával stále více do ruky a určitě se s ním dá jet ještě rychleji. Opravdu na mě působí dobře, fantastický je zejména kroutící moment. Vzhledem k českému šampionátu je možná škoda, že jsme s ním nejeli na více závodech. Proto doufám, že se za volant DS3 ještě brzy vrátím,“ komentoval úspěšný start příbramský rodák Jan Černý.

Termínová kolize s Rajdem Polski odrazila startovní listinu Citroën Racing Trophy CZ ve třídě 6. Na startu chyběli všichni polští jezdci, navíc jediného zahraničního hosta Martina Kočiho zradila hned v prvním testu poloosa. První etapa skončila průběžným vedením Petra Křížka, na Miroslava Březíka však měl před druhou, náročnější etapou, náskok pouhé 2.4 sekundy. Zatímco Křížek se v druhé etapě nadále pral o vítězství ve třídě 6, kde mu nakonec na Vlčka chybělo osm vteřin, Březík vsadil na jistotu, která mu zajistila mistrovský titul ve třídě 6. Celkově bylo ve třídě 6 vyplaceno na prémiích maximum 5 500 Euro. Kromě Křížka a Březíka dosáhli na finance rovněž Pavel Přibyl a Marcel Svačina.

„Do závodu jsme šli s ambicemi poprat se o vítězství ve třídě 6. Sezona prozatím neprobíhala moc zdárně, často nás potrápila technika. V Příbrami se konečně vše potkalo, náš výkon i bezchybné auto. Bylo důležité, že bylo sucho, neboť Petr citroëna stále poznává. Škoda jen, že nás v úvodu srazila desetisekundová penalizace za předčasný start, ale druhý den jsme už předváděli slušný sport a byli jsme kousek od prvenství. Druhý den jsme na čele opravdu odjeli v desetinách, naším handicapem asi bylo minimum nových pneumatik, což zřejmě rozhodlo. Naštěstí jsem přestáli dvě zásadnější krizovky, ale to k soutěžím patří. Z Příbrami máme slušný pocit a věřím, že to bude povzbuzením do nové sezony. Petr přichází C2 na chuť, takže naše cíle v roce 2012 mohou být ještě vyšší,“ uvedl spolujezdec Petr Novák.

Martina Bedrnová
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist