www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 11 - 33. Rally Příbram (MMČR)

Smékal dojel v Příbrami čtrnáctý, Dunovský zkompletoval hattrick

30. září 2011 • 14:00

Sezonu letošního Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích uzavřel o předposledním zářijovém víkendu 33. ročník Rally Příbram. Tradičního podniku, který v posledních sezonách pravidelně uzavírá seriál dvoudenních soutěží, se zúčastnilo pět posádek s vozy připravovanými zlínskou stájí Sparrow racing team.

Egon Smékal - David Šmeidler (Citroën DS3 R3T) - Rally Příbram 2011

Zkompletovat mistrovský hattrick přijel na Příbramsko Václav Dunovský, který si společně s navigátorem Petrem Machů pojistil zisk konečného prvenství jak ve skupině A, tak i kategorii dvoukolek 2WD už před měsícem na Barum Czech Rally ve Zlíně. Do zlatého trojlístku ještě chyběl posádce Suzuki Ignis Super 1600 triumf ve třídě 5. Vytouženému cíli tedy mladý jezdec podřídil taktiku a rozhodně nemusel za každou cenu porazit domácího Jana Černého, jenž tentokrát pilotoval Citroën DS3 R3T.

Dvojice Rallyesportu Poděbrady se po úvodní rychlostní zkoušce usadila na druhém míste ve třídě, kde vydržela po celou soutěž, a to i přes to, že od druhého testu začala Dunovskému klouzat spojka. Výměna lamely a ložiska proběhla až ve večerním servisu, posádka druhé nejrychlejší dvoukolky však do té doby moc času neztratila a mohla si v sobotu v klidu dojet pro zasloužené stříbro i kýžený třetí titul. Na Černého ztratili Dunovský a Machů 37,1 sekundy, jejich největší rival v boji konečné zlato Lubomír Minařík za nimi zaostal téměř o čtyři minuty.

Nejlepšího výsledku kariéry v absolutním pořadí dosáhl na Rally Příbram zlínský jezdec Egon Smékal. Se spolujezdcem Davidem Šmeidlerem dovezli svůj Citroën DS3 R3T na čtrnáctém místě celkově a ve třídě 5 skončili třetí se ztrátou necelé minuty a půl na Václava Dunovského. Smékalova „DS3ka“ konečně fungovala bez problémů a optimálním nastavením všem Renaultům Clio R3 ujížděla. Posádka i celý tým Sparrow racing team tedy mohli být po skončení závodu naprosto spokojeni.

Na startu příbramské rallye se objevily také osvědčené Hondy Civic 1.6 VTi. Dva vozy hodnocené v rámci mezinárodního šampionátu pilotovali Ondřej Bisaha a Michael Bartončík, poslední speciál připravovaný zlínskou stájí s Viktorem Mechlem za volantem byl přihlášen do Poháru České republiky v rallye.

Premiérový start s vozem Sparrow racing teamu proměnili Ondřej Bisaha s Danielem Janalíkem ve třetí místo ve třídě 9, když dokázali porazit Jiřího Sojku i Pavla Pelecha. Na stříbrného Adama Koblihu, jenž obsadil v konečném pořadí MMČR za vítězem Příbrami a mistrem republiky Ondřejem Blaťákem druhé místo, přitom Bisaha ztratil pouhých 26,7 vteřiny. Jeho výkon by tedy mohl být velkým příslibem do další sezony.

Nejlepšího výsledku v sezoně dosáhli při Rally Příbram Viktor a Ondřej Mechlovi. V pohárové třídě SA/2 dojeli bez jediného problému druzí, ke stříbrnému poháru navíc přidali deváté místo absolutně. Jako jediní nespatřili cíl Michael Bartončík s Jiřím Nedbalem, kteří ztratili na RZ 11 pět minut výměnou defektu. V servisu po následujícím testu se brněnský jezdec rozhodl v soutěži dál nepokračovat.

Již za týden pokračuje seriál sprintrallye sedmým podnikem sezony ve Šternberku. Na startu AZ Pneu Rally Jeseníky by se měla objevit sedmička jezdců reprezentujících Sparrow racing team – Patrik Rujbr (Mitsubishi Lancer EVO 10), Egon Smékal (Citroën DS3 R3T), Roman Martinec (Honda Civic Type-R), Petr Grafek, Jan Kulajta, Josef Sedláček junior a Vlastimil Zigo (všichni Honda Civic VTi).

Pavel Kacerovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist