www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Historic Vltava Rallye

Vltavu po pátku vede Harrach, noční zkoušky pořadí nezměnily

7. října 2011 • 23:25

Druhá polovina úvodní etapy už do pořadí Historic Vltava Rallye 2011 výrazně nezasáhla. Po sedmé rychlostní zkoušce soutěži neustále vládne Ernst Harrach, na druhé příčce směřuje Miroslav Janota k titulu evropského šampióna v kategorii 2. Další informace o soutěži zařazené do několika šampionátů jsou k dispozici na adrese www.vltavarallye.cz.

Až předposlední rychlostní zkouška páteční etapy Historic Vltava Rallye zaznamenala nové jméno pilota s nejrychlejším časem. Nejrychlejším mezi Poleňkou a Koryty byl Čech Miroslav Janota, jenž poté zvítězil také na testu mezi Soběticemi a Vítkovicemi. Náskok vedoucího Ernsta Harracha se tak mírně snížil, rakouský pilot nicméně stále v soutěži vede téměř o 33 sekund. K zelenému věnci dále směřuje dravý irský jezdec Cunningham, ten už ale ztrácí na vedoucího pilota téměř dvě minuty. V první šestici nadále figurují i Ital Pasutti a Fin Pekkala, nicméně už na páté pozici absolutního pořadí je talentovaný Jan Krejča, jenž bojuje o cenné body v českém národním šampionátu s vozem Škoda 130 LR. Výborně si na deštivých a nočních zkouškách vedl také další domácí pilot vozu Škoda 110L Petr Hejhal, který se rychlými časy v závěru posunul až do elitní desítky. Naopak další rychlík Bělohradský kilometr před cílem posledního testu havaroval. Etapu dokončilo celkem 32 posádek, někteří z odpadlíků ale budou v sobotní etapě pokračovat v rámci tzv. superrallye.

„Jsem rád, že se první etapu podařilo zvládnout bez zranění či jiných větších potíží,“ tváří se spokojeně ředitel soutěže Jiří Valenta. „Trochu nám v samém závěru dne přidělali starosti někteří občané neinformovaní o rallye, nicméně i tento drobný incident se podařilo ve spolupráci s policií poměrně rychle vyřešit. V sobotu všechny čeká možná ještě náročnější den, než byl ten dnešní, a tak si především přejeme, ať má i druhá etapa hladký průběh. Posádkám přejeme hodně sportovního štěstí na trati a divákům, aby se i v chladném počasí dočkali vzrušující podívané a úspěchů právě jejich oblíbenců!“

Dodejme, že v sobotu odstartuje první vozidlo z Klatov o půl deváté, všechny posádky se poté přesunou na Sušicko, kde je čeká celkem osm rychlostních zkoušek. Ty se pojedou v tomto sledu:

Historic Vltava Rallye2. etapa
RZ 8,12 Kašovice - Lipová Lhota 9:16, 13:14
RZ 9,13 Pohorsko - Maleč10:09, 14:07
RZ 10,14 Šimánov - Žihobce10:59, 14:57
RZ 11,15 Žihobce - Žichovice11:15, 15:13

Po zdolání poslední rychlostní zkoušky se posádky vydají směrem k cíli na klatovském náměstí, kde jsou první z nich očekávány v 16:38.

Karel Špaček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist