www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Historic Vltava Rallye

Ani sobotní dopoledne nezměnilo pořadí v čele Vltavy

8. října 2011 • 14:05

Velké očekávání provázelo start do druhé etapy Historic Vltava Rallye 2011. Otázkou bylo, jak si posádky poradí s technickými rychlostními zkouškami na Sušicku a také s notně chladným a deštivým počasím – místy dokonce na trať chumelí. První průjezdy všech zkoušek ale čelo soutěže zvládlo a pořadí se dosud výrazně nezměnilo. Další informace o soutěži zařazené do několika šampionátů jsou k dispozici na adrese www.vltavarallye.cz.

První dvě rychlostní zkoušky sobotní etapy Historic Vltava Rallye se velice vydařily domácí posádce Miroslav Janota – Pavel Dresler. Na obou byli mladí jezdci nejrychlejší a podařilo se jim stáhnout ztrátu na vedoucího Ernsta Harracha na necelých šestnáct sekund. „Náš soupeř ráno obul nevhodné pneumatiky, nicméně poté, co tento handicap smazal, už nám zase začal ujíždět. My oproti ránu naopak trochu polevili v tempu, v první řadě se totiž stále snažíme plnit jasné zadání – dojet úspěšně do cíle a vybojovat titul mistrů Evropy v kategorii 2. A to se nám zatím daří,“ nechal se slyšet třiatřicetiletý jezdec. Zejména na dlouhé jedenácté rychlostní zkoušce si tak opět Rakušan Harrach s vozem Mitsubishi Lancer 2000 Turbo upevnil svůj náskok v čele soutěže (v absolutním pořadí i v kategorii 3) a zdá se, že spěje ke svému prvnímu klatovskému vítězství. Obhájce prvenství Janota je čtyři testy před koncem druhý, třetí pozici neustále drží irský jezdec Frank Cunningham. Kategorii 1 nadále ovládá Ital Pagella, v rámci českého šampionátu si kromě Janoty výborně vedou i stříbrný Jan Krejča a bronzový Petr Hejhal.

Zajímavé je i sledovat jednotlivé kategorie. Možná nejatraktivnější bitvy se odehrávají ve třídě D2, kde jsou k vidění hned dvě ´derby´. O vedení ve třídě bojují o vteřinky dva vozy Talbot Sunbeam TI, Fin Haarakangas je zatím o pár vteřinek rychlejší než Francouz Biecq. Boj o třetí příčku je pro změnu v režii dvou vozů Lada VFTS v rámci českého národního šampionátu – Michal Šlehofer má čtyři zkoušky před koncem jen několik sekund náskoku před Václavem Hostašem. V soutěži nadále pokračuje 30 vozů, v cíli na klatovském náměstí je první vozidlo očekáváno v 16:38.

Karel Špaček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist