www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - AZ pneu Rally Jeseníky (MČR-S)

V. ročník AZ pneu Rally Jeseníky v pravých podzimních barvách

8. října 2011 • 12:00

Podzim je zde! Déšť, mlha, listí, to vše patří k letošnímu ročníku AZ pneu Rally Jeseníky a rozhodně dodají na atraktivnosti celé soutěže ! V 8 hod. sjelo ze startovní rampy první soutěžní vozidlo, konkrétně Václav Pech s vozem Mini John Cooper Works S2000 1,6T a za ním následovalo dalších 120 převzatých posádek.

Pavel Valoušek - Zdeněk Hrůza, Škoda Fabia WRC - Rally Jeseníky 2011

Absolutně skvělý a neuvěřitelný výkon podal úřadující Mistr ČR v rally Pavel Valoušek, když se zraněnou rukou vyhrál dvě rychlostní zkoušky. Po nehodě na Barum Czech Rally Zlín, kde čelně narazil do stromu se léčil se zlomenou a roztrženou rukou. V polovině tohoto týdne teprve začal rehabilitovat ruku a svá naražená záda téměř vyléčil i spolujezdec a navigátor Zdeněk Hrůza, to vše dohromady znamená, že se tato tolik očekávaná posádka objevila na startu jesenické rally, potěšila tak samozřejmě všechny svoje fanoušky a dále se zapojila do boje o titul letošních rallysprintů.

Druhé místo za Pavlem Valouškem a Zdeňkem Hrůzou při RZ1 získal Roman Odložilík na změněném voze Citroën Xsara WRC a třetí dojel již zmiňovaný Václav Pech, který ztratil sedm vteřin na prvního Valdu.

Favorizovaný Miroslav Jakeš se zkušeným spolujezdcem Petrem Grossem obsadil při RZ1 čtvrtou příčku.

Druhou rychlostku ovládl Roman Odložilík s Martinem Turečkem a posádka Valoušek – Hrůza na ně ztratila čtyři vteřiny. Třetí zůstává “Ášín“ a čtvrtou pozici si hájí Mirek Jakeš. Na rychlostní zkoušce Dalov – Chabičov se tedy prohodila první dvě místa, jinak se na prvních místech nic zásadního nezměnilo, za zmínku ale stojí rychlý posun vpřed jezdce Věroslava Cvrčka.

Třetí RZ Mutkov – Paseka ovládl opět Valda, druhý Roman Odložilík, třetí Václav Pech.

Technickou závadu si prodělaly a z první rychlostky odstoupily posádky Barták – Tesková s Trabantem 601 RS a Nipča – Bursa se Škodou Favorit. Havárii při RZ 1 měla posádka Slavata – Slavatová. Při druhé rychlostní zkoušce odstoupily pro technickou závadu posádky st.č. 130 Tydlačková – Řihánek, st.č. 68 Kašík – Uhřík - převodovka, st.č. 52 – Boček – Boček - poloosa a díky poloose dobojoval i Josef Pátl s Františkem Rajnohou za Mediasport Team. Po trojce odstoupily posádky st.č. 72 Bartůnek – Michna, st.č. 85 Orava – Martínek, st.č. 40 Leher – Skořepa, st.č. 102 Vlček – Zlámal a z čela startovky se startovním číslem 5 Jaromír Tarabus – Igor Norek s vozem Fiat Grande Punto S2000.

První průjezdy doprovázela téměř absolutní mlha na všech tratích, posléze také déšť a vítr. Do dalších průjezdů ale počasí moudří.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist