www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - AZ pneu Rally Jeseníky (MČR-S)

Odložilík ve vedení po druhé sekci!

8. října 2011 • 17:50

V druhé sekci se odehrála stejná situace jako v sekci číslo 1. Valda dvakrát Odložilíka pokořil, opět vyhrál dvě rychlostní zkoušky, nicméně celkově je ve vedení Roman Odložilík, s patnáctivteřinovým náskokem.

Roman Odložilík - Martin Tureček, Citroën Xsara WRC - Rally Jeseníky 2011

Pavel Valoušek v druhé sekci hodně ztratil, zeptali jsme se otce Pavla Valouška, co se přihodilo: „Pavel si stěžuje na bolesti, při každém brždění trpí. Tím v jednom místě přebrzdil a 30m couval, proto ta ztráta.“

Valda je tedy na druhém místě a bude asi nemožné dohnat vzniklou ztrátu. Třetí místo si stále drží Václav Pech s Mini.

Ze soutěže vypadl Jan Dohnal, což je velká škoda, protože rozhodně měl potenciál umístit se hodně vysoko ve výsledkové listině, bohužel havaroval při čtvrté rychlostní zkoušce, naštěstí bez zranění. Havárii na čtverce, také bez zranění, prodělal i Václav Mulač s Ladislavem Kučerou se Subaru Impreza Sti.

Známý šternberský vrchař, pilot F3000, Václav Janík, který zabrousil do jiné disciplíny a zkusil si roli rallyového jezdce, bohužel díky technické závadě skončil na RZ4.

Jeden z nejoblíbenějších jezdců, z pohledu atraktivnosti pro diváky, Silvestr Mikulaštík, si vede také velmi dobře. Svým osobitým a dravým stylem jízdy se se svou Škodou Octavií WRC probojoval na čtrnácté místo v celkovém pořadí.

Mladý a úspěšný rallyový jezdec Jan Černý suverénně vede svoji třídu, pokud mu tyto výsledky vydrží, obdrží cenu Memorial Jiřího Skoupila věnovanou Jirkovou rodinou.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist