www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - AZ pneu Rally Jeseníky (MČR-S)

Fabrika podruhé

16. října 2011 • 15:45

Na start rallysprintu se teprve podruhé postavil mladý zlínský závodník Adam Fabrika, který se řídí dětským heslem: já sám. A to doslova. Sám si postavil závodní Hondu Civic Vti a sám si ji servisuje. Adam jel do Jeseníků sbírat zkušenosti a nakonec sbíral poháry.

Adam Fabrika se spolujezdcem Lukášem Fojtíkem tentokrát nepřijeli na závody úplně osamoceni. Do Šternberku je doprovodila rodina, ale i kamarádi, kteří novým závodníkům vytvořili zázemí a servis. Že byl výběr servismanů správný, potvrdil hladký průběh soutěže. Adam Fabrika po celý sprint téměř vůbec nezaváhal a v Poháru ČR ve skupině SA/ 2 před ním zbyla pouze Škoda Octavia Kit Car Jiřího Svobody a Citroën C2 R2 Max Josefa Zimmermanna, s kterými se Honda Civic Vti skutečně prát nemůže. Na druhý start v rally je to skutečně úctyhodný a oslnivý výsledek. Proto jsme neváhali a po úspěšném závodě jsme se Adama zeptali, na několik otázek.

Adame, jak ses před AZ Pneu Rally Jeseníky cítil?

Měl jsem respekt, na závod jsme jeli nasbírat zkušenosti. A protože byly podmínky hodně náročné, sám jsem byl zvědavý, jak to zvládneme. Na vodě jsme jeli poprvé.

A potkaly vás na trati nějaké problémy?

Naštěstí ne. Jen ve třetí rundě nám už nefungovaly pneumatiky, a tak to hodně klouzalo.

Kdo byl podle tebe tvým soupeřem před soutěží a kdo se jím stal až v průběhu závodu?

Soupeři jsou pro nás úplně všichni, jak říkám je to pro nás sběr zkušeností, takže si před startem neklademe žádné cíle. Důležité je v tak náročných podmínkách dojet až do cíle.

Na prvních závodech jsi byl i v servisu sám, jak to bylo ve Šternberku?

Tady jsem měl kolem sebe tým! Bylo s námi několik důležitých lidí, a to byla rodina a dobří kamarádi, kteří mi dělali servis a vůbec nás podporovali. Bez nich by to nešlo. Za to jim mockrát děkuju. Díky nim auto fungovalo bez sebemenších problémů, takže jsem se mohl soustředit jenom na závod.

V Jeseníkách jsi byl úspěšný. Chtěl bys letos jet ještě nějaký závod, abys nasbíral další zkušenosti?

Moc rádi bychom startovali ještě na dalších soutěžích, ale jak všichni vědí, i v rally je vše otázkou peněz, takže uvidíme. Uděláme pro to maximum.

Startoval bys se stejným spolujezdcem?

Když budu startovat, tak rozhodně se stejným spolujezdcem. Začínáme spolu a oba jsme nováčci, Lukáš udělal obrovský pokrok. A až na malé zaváháni na RZ 3 to bylo super, skvěle držel tempo celého závodu. Co se týče rozpisu, udělali jsme nějaké změny. Dostali jsme rady od zkušených a bylo to znát.

Jak se ti líbily RZ a celý závod na Jesenicku?

Trať v Jeseníkách byla nádherná, velmi technická. Byl to obzvlášť těžký závod, o který se postaralo i počasí. Všude bylo spousta vytahaného bláta, museli jsme dávat velký pozor. V rychlých pasážích to hodně klouzalo a bylo nebezpečné. Závod byl celkově velice pěkný a organizace byla bezvadná.

Adame, gratuluji k 3. místu ve skupině SA/2 a přeji mnoho dalších úspěchů.

Díky. V Jeseníkách se to podařilo a my jsme za to moc rádi. Děkuji všem za podporu a hlavně děkuji šéfovi týmu MH racing Martinu Hudcovi, který nám tady pomohl startovat.

Zuzka Eliášová; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist