www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Wales Rally GB (PWRC)

Kevin Abbring se Škodou Fabia S2000 na Wales Rally GB

19. října 2011 • 08:00

Holandský talentovaný mladík Kevin Abbring byl vyrán jako další z pilotů, kteří se představí v barvách VW Motorsport za volantem Škody Fabie S2000. Tentokráte se tak stane při závěrečném podniku letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Wales Rally GB.

Kevin Abbring

Abbring byl v posledních letech spojován se znaškou Renault, s jejímž modelem Clio R3 úspěšně bojoval v JWRC, IRC i Renault Trophy. Pro letošní sezónu se však nepodařilo naplnit žádný pravidelný mezinárodní program, holandský jezdec se společně s Larou Vanneste objevoval pouze ve francouzském šotolinovém mistrovství.

Nyní svítá dvaadvacetietému Holanďanovi životní šance - byl vybrán stájí VW Motorsport na start při Wales Rally GB. Abbring se objevil již při Mecsek Rally jako ledový špion Freddyho Loixe, posléze se zúčastnil testů Škody Fabie S2000 společně s Juhou Hänninenem a Dieterem Deppingem, kteří se podílejí na vývoji modelu Polo WRC.

Spolu s posádkou Abbring-Vanneste se na Wales Rally GB představí v barvách VW Motorsport také německá dvojice Sepp Wiegand - Timo Gottschalk.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist