www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Partr Rally Vsetín (MČR-S)

Pavel Valoušek vyhrál Vsetín a dojel si pro mistrovský titul

22. října 2011 • 18:10

O absolutním vítězi vsetínské Partr rally a tím i titulu mistra ČR ve sprintrally je rozhodnuto. Stal se jím otrokovický jezdec Pavel Valoušek, který byl v celkovém součtu časů z rychlostních zkoušek o 6,4 sekundy rychlejší než druhý Václav Pech. Bronz vybojoval Roman Odložilík.

Pavel Valoušek - Zdeněk Hrůza (Škoda Fabia WRC) - Rally Jeseníky 2011

Pavel Valoušek byl přitom po druhé rychlostní zkoušce až čtvrtý, to jej ale nezlomilo a od druhé půlky sprintu už prakticky neměl konkurenci. Oprávněně tak nyní může slavit mistrovský titul, o který dnes bojoval s Romanem Odložilíkem, Miroslavem Jakešem a Janem Sýkorou. „Neudělali jsme chybu. Celý závod byl perfektně zorganizovaný, jsme velmi šťastní. Chtěl bych moc poděkovat celému týmu a panu Varmužovi,“ řekl bezprostředně po dojezdu do cíle spokojený Valoušek.

Zklamání však neskrýval Roman Odložilík, který tím pádem skončil v letošním ročníku Mistrovství ČR ve sprintrally na druhém místě. „Jsme hodně zklamaní, rally je ale i o štěstí. Podle nás se celý mistřák rozhodl už na Pačejově,“ uvedl. Naopak nadmíru spokojen byl domácí jezdec Miroslav Jakeš, který v celkovém šampionátu vybojoval bronz. „Na posledních dvou erzetách nám auto přestalo jet, proto jsme šťastní, že jsme vůbec v cíli,“ řekl.

Na start letošního vsetínského sprintu se postavilo celkem 114 posádek, z toho 19 juniorů. Závod nedokončilo pro technické problémy či drobné havárie 39 vozů, dva byly vyloučeny. Mezi těmi, kteří vsetínský sprint nedokončili, jsou i domácí jezdci Jaromír Tomaštík, Silvestr Mikuláštík, Martin Březík a Miroslav Julínek.

Další ohlasy:

Václav Pech: „Pěkná soutěž, organizace klapala na jedničku. Až na ty kameny! To jsem se opravdu nas…l.“

Antonín Tlusťák: „Maximální spokojenost, výsledek fantastický.“

Konečné pořadí MČR sprintrally

Eva Stejskalová, Miroslav Vebr
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
22.10.2011 19:10
Michalin
Chybička ve druhém odstavci. Sýkora není Roman, ale Jan.
toplist