www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Partr Rally Vsetín (MČR-S)

Pech s MINI druhý ve Vsetíně

24. října 2011 • 15:30

O právě uplynulém víkendu se jela závěrečná soutěž rallysprintového mistrovství, kterou využili Pech s Uhlem k dalšímu zkoušení zapůjčeného vozu Mini Cooper S2000 1.6T. Po nedávné premiéře na mokré a uklouzané Rally Jeseníky, kde se jim s tímto vozem podařilo získat bronz, se tentokrát počasí umoudřilo a dopřálo posádce EuroOilu vyzkoušet si Miníka na suchu.

Václav Pech - Petr Uhel, Mini Cooper S2000 1.6T - Rally Vsetín 2011

„I když víme, že z důvodu omezené sací díry (restriktoru) na 30 mm není výkon motoru dostačující, na start jsme se tentokrát daleko více těšili. S autem se nám díky jeho výborné ovladatelnosti a ostatním jízdním vlastnostem jede oproti našemu Mitsubishi daleko lépe. Na suchu jsme si mohli dovolit posunout hranici rizika a vyzkoušet i jiné varianty pneumatik,“ popisuje Václav Pech.

Plzeňská posádka začala soutěž nejrychlejším časem a pět rychlostních zkoušek se držela na prvním místě. Potom se před ně dostal letošní mistr rallysprintů P. Valoušek na Fabii WRC, ale i tak byl celý team s dosaženým výsledkem spokojen. Mini Cooper je velkým zpestřením závodního pole a novou technikou pro budoucí sezonu. Proto také jejich servisní místo bylo pokaždé obleženo davem diváků.

„Nečekali jsme že bychom mohli již při druhém startu s Mini konkurovat WRCéčkům a celý závod odjet bez jakýchkoliv technických problémů. Děkuji p. Jirovcovi, řediteli firmy Invelt, za zapůjčení vozu, zároveň našemu hlavnímu partnerovi se sítí čerpacích stanic EuroOil a v neposlední řadě našim fanouškům za morální podporu,“ řekl po závodě dojatý Pech.

„Vzhledem k charakteru rychlostních zkoušek vedoucích často do kopce po širokém asfaltu a suchému povrchu, jsem měl smíšená očekávání, jak si Václav Pech a MINI poradí s konkurencí rychlých vozů staré specifikace WRC. Víme, že vůz má s restriktorem 30mm výrazný výkonostní deficit vůči WRC v řádu desítek koní.“

„Václav prokázal, že se po první zkušenosti z Rally Jeseníky dokáže velmi rychle adaptovat na novou techniku a využít její výhody v podobě extrémně vyváženého podvozku a neméně dobrých brzdových vlastností. Průběh soutěže a konečně i výsledek byl velkým povzbuzením do naší spolupráce. S MINI nebyl celou soutěž jediný problém, což je pozitivní. Posádce a v neposlední řadě i celému týmu bych chtěl poděkovat za skvěle odvedenou práci,“ uvedl k závodu spolumajitel a generální ředitel společnosti Invelt Ing. Jiří Jirovec.

Dalším závodem posádky EuroOilu bude tradiční setkaní mistrů 20.11. v Sosnové u České Lípy kam všechny příznivce srdečně zveme.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist