www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - RACC Rally de Espana (SWRC, PWRC)

Rally Catalunya 2011 - Martin Prokop bral dvakrát bronz

25. října 2011 • 07:00

Martin Prokop s Janem Tománkem získali v posledním závodě SWRC třetí příčku. V Katalánsku byli nad jejich síly Juho Hänninen a Nasser Al Attiyah. V seriálu SWRC skončil jezdec Czech Ford National Teamu stejně jako v loňské sezoně na třetím místě.

tým Martina Prokopa na Rally Catalunya 2011

„Ráno jsem udělal pár chybiček v úvodní erzetě. Chtěli jsme na soupeře ještě vyvinout trochu tlak, abychom se dostali do kontaktu. To se nepodařilo a v podstatě bylo po závodě. Zbytek už byla nedělní klasika, kdy se dojíždělo do cíle,“ komentoval závěr Katalánské rally Martin Prokop.

Martin Prokop podruhé v kariéře získal třetí místo v hodnocení světového seriálu SWRC. Loni se musel sklonit před Ponsem a Sandellem, letos byli nad jeho síly Hänninen a Tänak.

„Celou sezonu byl boj o titul reálný. Dobře jsme zajeli šotoliny, bohužel tam, kde jsme očekávali maximum bodů, tedy na třech asfaltových podnicích, tam se vše pokazilo. Nehodou v Německu jsme ztratili všechny naděje a tento incident určitě poznamenal naše další starty,“ přiznal jihlavský pilot. „Přesto mám z třetího místa celkově radost, konkurence totiž byla velmi silná a prohrát s úřadujícím šampionem IRC Hänninenem a vycházející hvězdou rallysportu Tänakem není ostuda,“ uzavřel Martin Prokop.

Czech Ford National Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist