www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - RACC Rally de Espana (SWRC, PWRC)

Fotogalerie z Rally Catalunya od André Lavadinha

foto

3. listopadu 2011 • 13:30

Předposlední díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, španělská Rally Catalunya, přiblížila Sébastiena Loeba k dalšímu titulu světového šampiona. My se dnes ještě jednou vrátíme na Pyrenejský poloostrov, kde si připomeneme zajímavé souboje o prvenství prostřednictvím snímků André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Na Španělsko chceme co nejdříve zapomenout

foto

25. října 2011 • 08:00

Co nejdříve zapomenout chce Martin Semerád na Rally Catalunya nebo lépe řečeno na své účinkování v soutěži. Jinak pěkná rally, kde první etapu tvořily šotolinové rychlostní zkoušky a druhá polovina byla asfaltová, se totiž pro posádku Semerád – Ernst změnila v noční můru.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Catalunya 2011 - Martin Prokop bral dvakrát bronz

foto

25. října 2011 • 07:00

Martin Prokop s Janem Tománkem získali v posledním závodě SWRC třetí příčku. V Katalánsku byli nad jejich síly Juho Hänninen a Nasser Al Attiyah. V seriálu SWRC skončil jezdec Czech Ford National Teamu stejně jako v loňské sezoně na třetím místě.

žádný příspěvek celý článek »

Juho Hänninen: Letos jsme si to udělali díky chybám těžší

foto

24. října 2011 • 20:00

Závěrečná partie, která měla rozhodnout o mistrovském titulu šampiona SWRC, se o uplynulém víkendu odehrála v Katalánsku, které přivítalo poslední podnik seriálu. Jako průběžný leader do soutěže vstupoval finský jezdec Juho Hänninen těsně pronásledovaný estonskou vycházející hvězdou Ott Tänakem. Ten však v samém úvodu chyboval a Hänninen již pochybnosti nedopustil – sezonu zakončil stylově výhrou.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën posedmé mistrem světa

foto

24. října 2011 • 16:15

Sébastien Loeb a Daniel Elena mají za sebou perfektní závod na katalánské šotolině a asfaltu, když zabili dvě mouchy jednou ranou díky jejich 67. vítězství v kariéře. Především ale pomohli Citroën Total World Rally Teamu k sedmému titulu v mistrovství světa - Poháru konstruktérů, navíc se před posledním kolem sezony vrátili do čela pořadí jezdců.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda získala poprvé v historii titul mistrů světa

foto

24. října 2011 • 11:15

Historický triumf pro značku Škoda – poprvé ve své motoristické historii získala Škoda titul světových šampionů. Ve Španělsku jej v poslední soutěži šampionátu SWRC vybojovalo finské duo Juho Hänninen/Mikko Markkula na Fabii Super 2000. Pro značku Škoda je titul v mistrovství světa vrcholem jejích oslav 110 let historie motorsportu.

příspěvků: 4 celý článek »

Dvě místa na stupních vítězů ve Španělsku posílily šance Fordu na zisk mistrovského titulu

foto

23. října 2011 • 19:30

Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen z týmu Ford Abu Dhabi jsou i po španělské Rally de España stále ve hře o titul mistra světa FIA v automobilových soutěžích. Svoji Fiestu RS WRC přivezli do cíle jako druzí v pořadí, zatímco jejich týmoví kolegové Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila obsadili příčku třetí. O letošním šampionovi se tak rozhodne až příští měsíc ve Velké Británii, kde se jede závěrečný podnik mistrovského seriálu.

žádný příspěvek celý článek »

Španělsko pro Sebastiena Loeba, PowerStage pro Mini

foto

23. října 2011 • 15:25

Absolutním vítězem letošní Rally de Espaňa se stal po zásluze Sebastien Loeb před Mikkem Hirvonenem a Jari-Matti Latvalou, který o tomto víkendu předvedl na asfaltu opravdu vynikající výkon. Bonusová PowerStage vyšla na jedničku s hvězdičkou továrnímu týmu Mini WRC. Na mokré trati totiž obsadili první dvě příčky Kris Meeke a Dani Sordo.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád nastoupí do třetí etapy Španělské Rally

foto

23. října 2011 • 07:10

Přestože se Martin Semerád před druhou etapou Rally Catalunya obával zejména počasí, tak na boj s přírodními podmínkami nakonec vůbec nedošlo. Zhruba po sedmi kilometrech úvodní rychlostní zkoušky skončilo bílo modré Mitsubishi lancer EVO IX Semerád Rally Teamu mimo trať.

žádný příspěvek celý článek »

Hänninen živí ve Španělsku šance na titul

foto

22. října 2011 • 20:00

Po druhé etapě španělské rally, poslední soutěži letošního šampionátu SWRC, je posádka Red Bull Škoda týmu Hänninen/Markkula blízko celkového zlatého úspěchu. Po absolvovaných třech čtvrtinách kilometrů figuruje finské duo Fabie Super 2000 na průběžné druhé pozici.

příspěvků: 1 celý článek »

Smíšené pocity Martina Prokopa po první etapě

foto

22. října 2011 • 11:15

Katalánská rally má za sebou první etapu. Více než 160 ostrých kilometrů převážně na šotolině. Martinu Prokopovi s Janem Tománkem nabídla světlou i stinnou stránku rallysportu. Po první etapě patřila posádce Czech Ford Rally Teamu průběžná čtvrtá příčka v hodnocení SWRC za překvapivým lídrem Nasserem Al-Attiyahem.

žádný příspěvek celý článek »

Skvělý začátek Red Bull ŠKODA týmu ve Španělsku

foto

22. října 2011 • 10:35

Napínavý souboj o celkový titul SWRC slibovala španělská rally, poslední a rozhodující soutěž šampionátu. Dva největší favority na celkový titul Hänninena s Tänakem dělily před startem soutěže kolem španělského města Salou pouhé tři body. Boj o celkový triumf nabral nečekaný směr hned po úvodní rychlostní zkoušce první etapy.

žádný příspěvek celý článek »

Semerádovo pneumatikové trápení

foto

22. října 2011 • 09:57

Španělská Rally odstartovala šesti rychlostními zkouškami, které byly většinou tvořeny šotolinovým povrchem. Na čtvrtém místě v kategorii produkčních vozů PWRC dokončili první etapu soutěže Martin Semerád a Michal Ernst. Časová ztráta na nejrychlejší posádky v PWRC je ale větší, než by si členové Semerád Rally Teamu představovali.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád odstartoval do Rally Catalunya

foto

20. října 2011 • 21:40

Martin Semerád s Michalem Ernstem odstartovali ve čtvrtek večer slavnostním startem do španělské Rally Catalunya. Mitsubishi Lancer EVO IX Semerád Rally Teamu ve čtvrtek večer přejelo přes startovní rampu, která byla umístěna na mořském pobřeží v turistickém letovisku Salou, kde má centrum Catalunya Rally, předposlední soutěž mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Petter Solberg vyhrál shakedown na Rally Catalunya (+VIDEO)

foto

20. října 2011 • 17:30

Norský pilot Petter Solberg vyhrál dnešní shakedown na Rally Catalunya. Na 2,94 km dlouhém úseku nedaleko Salou překonal až posledním šestým průjezdem do té doby překvapivě nejrychlejšího Federica Villagru.

žádný příspěvek celý článek »

toplist