www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Acropolis rally: RZ 18 (cíl) - Vítězem se stal Grönholm

4. června 2006 • 14:20

Vítězem náročné Acropolis Rally se stal Marcus Grönholm, kterému se po celý víkend vyhýbaly potíže a také díky tomu dojel do cíle jako první. Na druhém místě skončil Sébastien Loeb, který za to děkuje především svým mechanikům. Třetí je pak spokojený Mikko Hirvonen, který se konečně chytil a začal podávat ve Fordu výkony, jaké se od něj čekaly.

Na čtvrté pozici skončil Toni Gardemeister, což je při premiéře s vozem Citroën Xsara WRC obrovský úspěch. Henning Solberg sice udělal na startu RZ 18 chybu, nicméně nakonec si pátou příčku před Danim Sordem udržel.

Sedmý proťal cílovou pásku Petter Solberg a bodovanou osmičku uzavřel Xavier Pons. V TOP8 je sou tak čtyři Xsary WRC, což jasně vypovídá o kvalitě tohoto stroje.

A jak dopadli jezdci Red Bullu? Pouze slovem ´Ostuda´ se dá vyjádřit vystoupení týmu Red Bull a především Harriho Rovanperäho, který je vyhlášeným specialistou na šotolinový povrch. Nicméně ani jeho zkušenosti mu nepomohly k tomu, aby dojel na lepší než dvanácté pozice. Jeho ztráta na vítězného Grönholma je však opravdu ostudná +14:35.6 min.

Andreas Aigner jede dle svých možností a s ohledem na to, že je to jeho první sezóna, se dají nad jeho výkony přivřít oči. Dobré výkony ve Fabii podával v některých rychlostních zkouškách Francois Duval, nicméně v cíli mu patří až třináctá pozice. Jan Kopecký rally dokončil jen díky systému SuperRally.

Ohlasy po RZ 18:

Matthew Wilson: „Byl to náročný víkend. Jsem rád, že jsem v cíli.“

Henning Solberg: „Měl jsem potíž se spojkou a zhasl mi motor. Udržel sem to, super.“

Mikko Hirvonen: „Jel jsem celou SS jen na dvojku. Ještě, že už je konec.“

Marcus Grönholm: „Neměli jsme problémy a to rozhodlo. Jedu zde poprvé s Fordem a vyhrál jsem. Je to dobré. Musíme se snažit dohonit Sébastiena, který nám v šampionátu hodně utekl.“

Sébastien Loeb: „Byla to velmi drsná rally. Hodně jsem ztratil první den. Pak už se to nedalo stáhnout. Marcus jel velmi dobře. Díky patří i mechanikům, kteří včera odvedli kvalitní práci.“

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
04.06.2006 14:41
Cito
Konecne vyhral nekdo jiny nez dgronholm. Skoda Honzy Kopeckeho. Red Bull je ostudou mistrovstvi sveta.
toplist