www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Rallyshow Uherský Brod

Václav Dunovský s mistrovskou Škodou Fabia Super 2000

7. listopadu 2011 • 09:00

Sparrow racing team hlásí necelý týden před startem RallyShow Uherský Brod velmi zajímavou novinku. V závěru sezony navázala zlínská stáj spolupráci s týmem Kresta Racing a pořídila Škodu Fabia Super 2000, se kterou vyhráli Roman Kresta s Petrem Grossem letošní titul absolutních mistrů České republiky v rallye.

Roman Kresta - Petr Gross (Škoda Fabia S2000) - Barum Czech Rally Zlín 2011

Prioritně bude tento speciál připravovaný pro poděbradského pilota Václava Dunovského, jenž v roce 2011 vybojoval v seriálu dvoudenních soutěží hned tři mistrovské tituly. Kromě triumfu ve skupině A ovládl i kategorii dvoukolek 2WD a dominoval třídě 5. První ostrý start čeká Dunovského o tomto víkendu na již zmíněném volném podniku v Uherském Brodě. V případě, že nenapadne sníh, tak s fabií pojede i na prosincové PdTech Mikuláš Rally ve Slušovicích.

„Vůbec nevím, co od toho auta čekat. Viděl jsem ho jenom zvenku, navíc čtyřkolku jsem nikdy neřídil. Svezl jsem se pouze dvakrát v civilním subaru. Je to tedy pro mě absolutní neznámá. Netuším, jak se bude fabie chovat, jak se má řídit a co se stane, až šlápnu plyn až na podlahu,“ řekl Václav Dunovský. Je samozřejmé, že všichni fanoušci rallyesportu budou zvědavi, jak si Václav Dunovský s novým závodním strojem povede. Co na takovou pozornost říká? „Logicky budeme zezačátku dostávat nálože, takže čekám různé reakce. Každý ví, že to auto vyhrálo titul. Bude potřeba se s ním hodně učit a v podstatě začít od píky. V týdnu mě čeká první test. Už nyní jsem docela nervózní a plný očekávání,“ dodal v závěru minulého týdne osmadvacetiletý jezdec ze středočeských Poděbrad.

ExKrestovu Škoda Fabia Super 2000 však nebude Sparrow racing team v budoucnu chystat jenom pro Václava Dunovského. Stejně jako ostatní týmová vozidla bude možnost si ji pronajmout na sprintrallye či zahraniční podniky. Podle manažera Tomáše Hrabce už v současné době probíhají jednání s několika zájemci, kteří by se s mistrovským strojem rádi zúčastnili v roce 2012 šampionátu sprintů.

Pavel Kacerovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist