www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Wales Rally GB (PWRC)

Benoit Nogier očekává ve Walesu pekelné podmínky

7. listopadu 2011 • 13:00

Tři Citroëny DS3 WRC připravené Citroën Racing Technologies budou na startu Rally Velká Británie. Petter Solberg a Chris Patterson (Petter Solberg World Rally Team), Kimi Räikkönen a Kaj Lindström a Petr Van Merksteijn Jr. a Erwin Mombaerts (Van Merksteijn Motorsport) chtějí na Rally Velká Británie skončit co nejvýše.

Příprava na Rally Velká Británie byla pro piloty DS3 WRC dvoufázová. Minulý týden Kimi Räikkönen a Petr Van Merksteijn Junior strávili dva dny na zkušební dráze na jihu Francie. „Každý z nich najezdil kolem 150 kilometrů,“ říká Benoit Nogier, ředitel Citroën Racing Technologies. „Tratě byly mokré, ideálně vybrané s ohledem na to, co nás čeká ve Walesu. Kimi a Peter hledali nastavení DS3 WRC a podařilo se jim to. Oba jsou plní odhodlání před startem finále rally sezony.

Víme, že nás čeká jedna z nejkomplikovanějších rally sezony. A nové tratě pro rok 2011 jsou novou výzvou,“ říká Nogier. Rally zabere čtyři dny a posádky absolvují tratě od severu po jih země. Začíná se ve čtvrtek a první část má tři zkoušky. Od druhého dne jsou výjezdy ze servisního parku pevně stanovené na 5.40, 6.00 a 4.50 hod.

„Musíme být v nejlepší kondici, abychom se vyhnuli chybám. Znovunabití sil bude pro naše posádky velice důležité. O to více, že počasí má být špatné a předpověď slibuje absolutně pekelné podmínky, zvláště v noci! Náš cíl je jasný - zakončit sezonu s co nejlepšími výsledky. Petter Solberg už na tomto typu povrchu dosáhl několik dobrých výsledků. Bude mít příležitost, aby zakončil spolupráci s Citroën Racing v co nejlepším stylu. Všichni víme, že právě on je jednou z nejsilnějších zbraní. Jsem si jistý, že se pokusí být mezi nejlepšími.“

„Kimi Räikkönen je odhodlaný zakončit sezonu výkonem, který by navázal na předcházející výsledky, když v prvních šesti rally figuroval vždy mezi šesticí nejlepších. Mohl by být také mezi desítkou nejlepších celkově. Petr Van Merskteijn Jr. udělal velké pokroky za volantem Citroënu DS3 WRC. Jeho výkony jsou stále více konzistentní. Pokud se v Británii vyvaruje chyb, mohl by skončit velice dobře.“

Citroën Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist