www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Tým Red Bull Škoda už zřejmě ztratil potenciál...

4. června 2006 • 17:20

Jezdci týmu Red Bull Škoda Andreas Aigner a Harri Rovanperä sice dokončili náročnou Acropolis rally, nicméně nezískali bod do MS FIA značek ani jezdců. Tým tak odjíždí z Řecka s prázdnou.

Manažeři týmu Red Bull Škoda Raimund Baumschlager a Armin Schwarz řekli: „Jedinou pozitivní věcí v Řecku je, že máme obě Fabie WRC až v cíli. Neměli jsme jediný vážnější technický problém. Hodně jsme zapracovali na nastavení a vyměnili řadu komponentů, ale stejně to příliš nepomohlo. Harri se ve voze necítí dobře, podle něj se musí na Fabii WRC zapracovat jako na celku. Andreas je na tom o něco málo lépe. Dvouměsíční přestávku musíme využít pro vývoj součástí a jejich otestování před Německou rally. Děkujeme jezdcům i týmu za odvedenou práci.“

Harri Rovanperä byl výsledkem zklamaný. „Mám velké rezervy v tom, jak jedu. Omezuje mě především nastavení vozu, které není dobré. Hodně jsme toho změnili, ale ani to mi nepomohlo, abych mohl získat nějaké body do MS FIA jezdců. Musíme se snažit co nejrychleji zlepšit. Byla to velmi náročná rally, hodně kamení a také mnoho defektů,“ doplnil Fin.

Andreas Aigner splnil cíl a posbíral další cenné poznatky. „V první RZ nedělní etapy jsme se v jednom vracáku převrátili s Fabií WRC na bok. Nemohli jsme ji otočit s Klausem zpět na kola. Museli jsme tak čekat tři minuty, než k nám přiběhli fanoušci, protože tam v tu chvíli nebyl ani jeden,“ řekl na úvod mladý Rakušan.

„Kromě toho, jsem ze soutěží maximálně spokojený. Trápila mě chřipka a včera jsem musel jet 60 kilometrů s defektem. Dnes jsem zajel dvakrát jedenáctý čas a doufám, že se v budoucnu zlepším. S Fabií WRC nebyl jediný problém, což je skvělé,“ dodal na závěr Aigner.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
06.06.2006 10:34
Runy
Jediný správný potenciál byl Colin.Ten si nestěžoval a jel! Myslím že Aigner je tak 3liga! Už mohl pár dobrých časů zajed kdyby byl takový talent.
04.06.2006 19:04
Karbonyl - moderátor
A Kopec konec konců taky. Rovanpera už toho podle mě nic moc nepředvede, Red Bull vypadá, že stále pokračuje v typické politice ŠM a plní roli záchranné příležitosti pro jezdce, kteří by se už normálně v (polo)továrně nesvezli.
04.06.2006 17:33
Cito
Osobne si myslim, ze tam ani nikdy nebyl zadny potencial. Myslim v tom tymu. Ve Fabii byl a McRae i DUDU jej ukazali...
toplist