www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Henning Solberg pátý, Stohl šel třikrát přes střechu

4. června 2006 • 17:50

Norský pilot Henning Solberg dokončil Acropolis rally na vynikajícím pátém místě a získal tak čtyři body do MS FIA jezdců. Do mistrovství světa týmů je to ještě o bod více, jelikož před ním skončil Toni Gardemeister a ten do MS FIA značek bodovat nemůže.

Jeho týmový kolega Manfred Stohl šel v prvním testu nedělní etapy přes střechu a klasifikován je jen díky systému SuperRally. Posádce se při havárii nic nestalo.

Henning Solberg byl po dvou nepovedených rally s výsledkem velmi spokojen. „Jsem opravdu šťastný, že jsem dojel pátý. Chtěl jsem dnes zaútočit i na čtvrtou příčku Toniho, ale nakonec to nevyšlo. Doufám, že to nebude jediný dobrý letošní výsledek,“ doplnil Nor.

Manfred Stohl měl velké problémy již v sobotním večerním servisu, když musel měnit výfukové potrubí, za což mu byla udělena penalizace 1:30 minuty. To jej odsunulo na sedmou pozici. Problémy měl Rakušan i dnes ráno, když z jeho Peugeotu 307 WRC začal unikat olej. Potíže se sice podařilo provizorně vyřešit, ale po několika kilometrech v RZ 14 se problém objevil znovu.

Stohl musel přepnout vůz do módu ´Safe´. „Únik oleje způsobil ztrátu výkonu motoru. Zkoušku jsem jel krokem a v jednom vracáku jsem najel až příliš ke krajnici a my se třikrát převrátili přes střechu do rokle. Auto nedopadlo nejhůře. V tu chvíli bylo ale neovladatelné. Menší problémy nakonec vyvrcholily mnohem větším,“ dodal na smutně Rakušan.

Manfred Stohl na závěr doplnil, že chce na nepovedenou soutěž co nejdříve zapomenout a soustředit se na Německou rally, kde jej přijede podpořit i řada domácích fanoušků z Rakouska.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist