www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Kopecký: Rally Akropolis byla nesmírně náročná

4. června 2006 • 18:35

Ani v závěrečné etapě Rally Akropolis nepřálo štěstí posádce Czech Rally Teamu Škoda - Kopecký. Jan Kopecký s Filipem Schovánkem byli nuceni odstoupit i v průběhu závěrečné etapy. Příčinou byla opět nesmírně náročná trať, na které trpěly především podvozkové části závodních speciálů.

Jan Kopecký vstoupil do třetí etapy dvanáctým časem ve čtrnácté rychlostní zkoušce. Desátým místem v šestnáctém testu navázal na výborný sedmý čas v úvodní rychlostní zkoušce Rally Akropolis na Olympijském stadiónu v Aténách.

Bohužel v předposledním testu jeden z balvanů povalujících se na trati urazil šroub na levém předním rameni.

„Honza začal třetí etapu solidními časy, ale drsné podmínky panující na této soutěži znemožnily naší posádce dokončit třetí etapu. V sedmnácté rychlostní zkoušce jeden z kamenů ležících ve vyjeté koleji doslova ustřelil šroub levého předního ramena. Honza s Filipem museli následně ze třetí etapy odstoupit, neboť takovou závadu není možná odstranit na trati rychlostní zkoušky.“

„Rally Akropolis považuji jednoznačně za nejtěžší absolvovanou soutěž v naší kariéře. Kamenitý povrch a především odlétávající kameny nás upozornily na nutnost zamyslet se nad podstatně lepší ochranou podvozku vozu Škoda Fabia WRC při startu na soutěžích s podobnou charakteristikou rychlostních testů.

S vozem Škoda Fabia WRC panovala spokojenost během celé soutěže a technické problémy nám způsobily extrémně náročné podmínky panující na tratích rychlostních testů.“

„Posádka Czech Raly Teamu Škoda-Kopecký v tradičním složení Jan Kopecký-Filip Schovánek podala dobrý výkon, ale tentokrát jednoznačně zaplatila nováčkovskou daň. Navíc neměla v průběhu soutěže příliš štěstí, ale právě naopak. Každopádně je účast v takto náročné soutěži nesmírnou zkušeností a investicí do budoucna pro posádku i celý náš tým,“ řekl v cíli Rally Akropolis Josef Kopecký.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
05.06.2006 09:40
Clovek
Jestli nezaboduje v Nemecku tak ...

___
( |
( |
( |
(_ |
(_|
toplist