www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Rallyshow Uherský Brod

Do uherskobrodské RallyShow odstartovalo celkem 51 vozů

12. listopadu 2011 • 15:00

Třetí ročník AUTOGAMES RallyShow Uherský Brod přilákal na start celkem 51 posádek z České republiky a Slovenska. Divákům se představí na Slovácku celkem 5 vozů specifikace WRC a 4 vozy kategorie Super 2000. Své jezdecké umění předvedou ve volném podniku, který je zapsaný v kalendáři Federace automobilového sportu Antonín Tlusťák, Martin Březík (oba Mitsubishi Lancer WRC), slovenský šampion Jozef Béreš jr. (Škoda Fabia S2000), Jan Sýkora, Silvestr Mikuláštík (oba Škoda Octavia WRC), Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC), Tomáš Kostka, Václav Dunovský (Škoda Fabia S2000) a další.

Tomáš Kurka - Jindřich Müller (Mitsubishi Lancer Evo X R4) - RallyShow Uherský Brod 2011

Posádkám už nejde o mistrovské body, ale spíše o rozloučení se sezonou, jak pro samotné diváky, tak i početné zástupy diváků podél tratě. „Jedeme se hlavně bavit, ale samozřejmě chceme jet rychle a ukázat se v dobrém světle domácím fandům. Auto je připravené velmi dobře, rovněž testování proběhlo podle našich představ,“ uvedl Martin Bujáček, letošní juniorský český šampion. K největším diváckým tahákům patří ve startovní poli dva červené vozy Mitsubishi Lancer WRC z anglické stáje MML Sports Ltd., která vznikla z bývalého továrního týmu Mitsubishi World Rally Team. Za volanty vozů s třemi diamanty ve znaku usednou Antonín Tlusťák a premiérově Martin Březík. Letošní druhý vicemistr Evropy Antonín Tlusťák uvedl: „Jedeme se s Honzou pobavit. Rallyshow jsme si dali jako dárek za bronz v mistrovství Evropy. Ve Švýcarsku jsme si řekli, že pokud skončíme v Evropě opět na medailovém stupni, dáme si za odměnu svezení ve voze WRC. Ve Švýcarsko to nakonec vyšlo, tak jsme s Honzou tady,“ řekl devětadvacetiletý zádveřický jezdec.

Český mistr na okruzích Tomáš Kostka se letos objeví teprve podruhé při rallyovém závodě. Předchozí start na barumce nedopadl nejlépe, neboť zlínský jezdec vylomil kolo v úvodních metrech divácké superspeciálky a předčasně odstoupil. Pár hodin před startem se stal novopečeným otcem. „Mám obrovskou radost, manželka Petra porodila syna Matthiase. Ani nebyl čas na pořádnou oslavu. Na soutěž se velmi těším, počasí vyšlo náramně. Zkrátka krásný den,“ pověděl šťastný Tomáš Kostka.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist