www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Rallyshow Uherský Brod

Autogames RallyShow Uherský Brod vyhrál Antonín Tlusťák

12. listopadu 2011 • 21:30

Antonín Tlusťák se svým spolujezdcem Janem Škaloudem zvítězili v letošním ročníku Autogames RallyShow Uherský Brod. Na Slovácku dokázali vyhrál čtyři ze sedmi rychlostních zkoušek a porazili tak s minimálním náskokem okruhového šampiona Tomáše Kostku.

Antonín Tlusťák - Jan Škaloud (Mitsubishi Lancer WRC) - RallyShow Uherský Brod 2011

Obdobně se bojovalo o bronz a i tentokráte byl rychlejší pilot extovárního speciálu Mitsubishi Lancer WRC před Škodou Fabia S2000. Při ojedinělém startu se speciálem z britské stáje MML Sport byl hlavně díky drtivému vítězství na poslední rychlostní zkoušce celkově bronzový Martin Březík před slovenským mistrem Jozefem Bérešem.

„Je to pro nás opravdu skvělý výsledek. Naplno jsme zužitkovali potenciál tohoto špičkového vozu a i když to byla především show pro diváky, tohoto výsledku si velmi ceníme,“ řekl v cíli Antonín Tlusťák. Obdobně hovořil i jeho největší sok Tomáš Kostka: „Chtěl jsem tento závod vyhrát, ovšem na Tondu ve voze WRC jsme bohužel nestačili. Jelo se opravdu velmi rychle a já nechtěl riskovat nějaké zbytečné poškození vozu nebo havárii. Druhé místo je přece také skvělý výsledek, který bych chtěl věnovat mému včera narozenému synovi Matthiasovi.“ V cíli zářil také bronzový Martin Březík: „Jsme opravdu překvapeni, že jsme hned při prvním startu dokázali skončit na bedně. Vůz WRC je opravdový klenot a chvíli nám trvalo, než se nám takto silné auto podařilo zkrotit.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist