www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Sébastien Loeb se na rekord nedotáhl...zatím

4. června 2006 • 20:30

Francouzský pilot Sébastien Loeb sice nevyrovnal rekord v počtu vítězných rally v mistrovství světa, který drží Carlos Sainz (26), nicméně má nakročeno ke třetímu titulu mistra světa v řadě. V Řecku totiž skončil druhý a na druhého v pořadí MS FIA jezdců Marcuse Grönholma má náskok již 29 bodů.

Do MS FIA značek však přispěl potřebnými body také osmý Xavier Pons, a tak bude trávit tým Kronos Racing dvouměsíční prázdniny na prvním místě.

„Byla to velmi náročná rally,“ řekl na úvod mladý Francouz. „Musel jsem zametat trať, pak mě postihl defekt a nakonec jsem absolvoval hroznou cestu do servisu v sobotu večer. Jsem tudíž rád, že si vezu domů osm bodů za druhé místo. Znovu musím poděkovat týmu Kronos Racing, protože dokázal dát vůz v sobotu dohromady.“

„Marcus jel velmi rychle. Sice jsem na něj dokázal v sobotu ráno něco najet, ale bylo to málo. Od Německé rally s ním počítám naplno. Určitě to bude ještě tvrdý boj. Mám rád souboje s ním, jsou nejlepší, co jsem kdy zažil,“ doplnil Loeb.

„Acropolis rally dostála své pověsti. Je to opravdu nejtvrdší soutěž v seriálu mistrovství světa,“ řekl na úvod šéf týmu Kronos Racing Marc van Dalen. „Jsme rádi, že všechny tři Xsary WRC dojely až do cíle a navíc bodovaly. Do druhé poloviny sezóny jdeme na prvním místě nejen v MS FIA značek, ale i jezdců. Doufáme jen, že úspěšný rok bude pokračovat i nadále, abychom se odvděčili našim partnerům a Citroënu za vloženou důvěru,“ dodal na závěr van Dalen.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist