www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Setkání mistrů

Pech odstartuje v Sosnové s Mini Cooperem

16. listopadu 2011 • 13:00

Po šesti letech s produkčním vozem přesedá Václav Pech se svým dlouholetým spolujezdcem Petrem Uhlem na jinou kategorii i značku závodního vozu. Volba padla na vůz MINI John Cooper Works S2000 s přeplňovaným motorem 1,6, který do České republiky přivezla firma Invelt, největší prodejce vozů MINI na tuzemském trhu. Václav Pech si soutěžní speciál nedávno vyzkoušel na dvou rallysprintech v Jeseníkách a ve Vsetíně, kde MINI prokázalo své kvality.

Václav Pech-Petr Uhel, Mini John Cooper Works S2000 - Partr Rally Vsetín 2011

„Domluvili jsme se na tříletém programu s vozem MINI v Mezinárodním mistrovství České republiky. Čeká nás nová výzva, po zkušenostech ze dvou sprintů doufáme, že budeme opět bojovat o nejvyšší příčky v domácím mistrovství. Naše sezóna 2012 začne již v lednu na Jänner Rally v Rakousku. To ovšem nebude nic jednoduchého. Jízda s tímto vozem vyžaduje trochu odlišnější styl, než jsme byli zvyklí s produkčním Mitsubishi a premiéra na sněhu bude pro nás o to těžší,“ říká ke změně vozu Václav Pech jun.

Plné nasazení MINI je naplánováno až od ledna 2012. Fanoušci automobilových závodů rally si ale vůz MINI John Cooper Works a Václava Pecha mohou vychutnat již dříve. Představí se na Setkání mistrů v Sosnové u České Lípy již tento víkend, kde výjimečně může startovat se silnější verzí motoru, který se používá pro Mistrovství světa. „Na Setkání mistrů se každoročně moc těším. Sejdou se zde opět přední závodníci z ostatních disciplín motoristického sportu, z Mistrovství Světa v rallye, z Mistrovství Evropy v rallyecrossu a autocrossu. Martin Prokop zde představí nový speciál Ford Fiesta WRC, se kterým startoval na nedávné Britské rallye a tradičně nebude chybět ani legenda českého motorsportu Jarda Hošek se svojí bugynou, na kterého je v jeho věku fantastické podívání. Jsem zvědavý na porovnání našeho Mini Coopera a novodobých wéercéček 1.6T, oproti dřívějším dvoulitrovým, se kterými jsem závodil před lety i já. Za celý EuroOil team zvu všechny fanoušky motorismu do Sosnové,“ uzavírá pozvánkou Václav Pech.

Setkání mistrů proběhne v sobotu 19. a neděli 20. listopadu v Sosnové u České Lípy. Sobota bude věnována volným jízdám, při kterých dojde ke svezení partnerů týmu a v neděli se odehrají měřené tréninky, vyřazovací rozjížďky a finálové jízdy, do nichž doufejme postoupí i Václav Pech, který se zde před dvěma lety při Setkání mistrů utkal v přímém souboji z dnes již aktuálně osminásobným mistrem světa Sebastienem Loebem.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist