www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Dani Sordó znovu předčil očekávání

5. června 2006 • 02:00

Španělský mladík Dani Sordó znovu předčil veškerá očekávání a v závěru Acropolis rally dokonce zaútočil na pátého Henninga Solberga. Přesto, že nakonec skončil šestý, rozhodně splnil svůj cíl skončit v TOP 6 na jedničku.

Sordó ale zažil v nedělní etapě horkou chvilku, když jej začal zlobit motor. Potíže se však vyřešily tím, že se vyměnily ve voze svíčky a Xsara WRC znovu fungovala jako hodinky.

„Jsem rád, že jsem dojel šestý. Na Henninga jsem dokázal během dvou testů najet 30 vteřin, což je fantastické. Kdyby mě nezdržel Kosti Katajamäki, za kterým jsem jel dlouhou dobu v prachu, mohlo to být ještě lepší,“ prohlásil trochu smutně Španěl.

Xavier Pons konečně začal pravidelně bodovat pro tým, což je pro něj v současné době to nejdůležitější. V Řecku měl ale podle svých slov rekordní počet defektů.

„Nemohu zakrýt fakt, že jsem zklamaný,“ řekl na úvod Španěl. „Čekal jsem, že pojedu na tomto terénu rychleji. Vůbec jsem si to neužíval, jako jindy. Není hezké poslouchat, jak vůz stále naráží na kameny a jedete na samém limitu jeho schopností a výdrže. Navíc těch proražených pneumatik bylo nespočet. Splnil jsem ale cíl a získal body pro tým,“ doplnil na závěr Pons.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist