www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Setkání mistrů

Václav Pech druhý na Setkání mistrů

21. listopadu 2011 • 17:20

Premiéra nového vozu John Cooper Works S2000 se zvětšeným výkonem motoru jako v mistrovství světa dopadla při X. Setkání mistrů velmi dobře. Již v sobotu při volných rozjížďkách udivoval vůz Václava Pecha svou rychlostí, kterou si měli možnost kromě partnerů týmu vychutnat třeba překážkář Petr Svoboda, či oblíbená herečka Yvetta Blanarovičová, která z vozu MINI ani z Václava Pecha nemohla spustit oči.

Hbité MINI John Cooper Works S2000 procházelo nedělními rozjížďkami jako nůž máslem, a brzy bylo jasné, že ve finálové jízdě chybět nebude. Vyvrcholením celého víkendu, byla finálová účast i druhého nejnovějšího stroje Fiesty WRC.

Václav Pech, Mini Cooper S2000 1.6T - Setkání mistrů 2011

„Letošní Setkání mistrů se hodně vydařilo. Mělo na tom určitě vliv i docela příjemné počasí a hodně velká konkurence v podobě osmi jezdců s vozy WRC, která přilákala lidi na tribuny autodromu. Pro mě to byla premiéra s tímto autem s větším výkonem, a byl jsem doslova nadšený, jak Miník dokázal zrychlit. Nadchlo mě to, a můžu říct, že takové auto je to nejlepší, co jsem zatím v rallye řídil. Dělá přesně to, co chci já a věřím, že by se s ním dalo po více ujetých kilometrech a po doladění podvozku jet ještě rychleji.“

„Do finálové jízdy jsem se postavil proti Martinu Prokopovi, kterého jsem v předchozích rozjížďkách vždy těsně porazil, ale ve finále se jelo na dvě kola. V prvním kole jsem viděl, že mám nepatrný náskok a možná jsem podvědomě trochu zvolnil, abych se vyvaroval jezdecké chyby. Bohužel jsem vedení neudržel. Druhé místo beru, ale v průběhu finále jsem věřil, že pro náš team získám premiérové vítězství s MINI,“ říká k účasti na Setkání mistrů Václav Pech.

„Chtěli jsme, aby v Sosnové Václav Pech mohl vyzkoušet výkon, kterým disponuje MINI WRC, tzn. se standardním restriktorem 33 mm. Nešli jsme do kompletní úpravy včetně zadního křídla a dalších drobnějších úprav, kterým disponuje World rally car MINI, protože se nám to nezdálo účelné. Výsledný dojem byl fantastický a je škoda, že se nám nepodařilo získat stupeň nejvyšší, ale takový je motorsport dneška, který ani nejmenší zaváhání neodpouští. Atmosféra závodů byla perfektní a celý tým i jeho hosté se o víkendu v Sosnové skvěle bavili,“ uvedl k Setkání mistrů Jiří Jirovec, generální ředitel a spolumajitel společnosti Invelt.

Dalším závodem EuroOil teamu s vozem MINI bude Pražský Rallysprint s centrem ve Velké Chuchli, který odstartuje již za dva týdny 3. prosince.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist