www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Gabriel Pozzo svůj vůz do cíle dotlačil

5. června 2006 • 03:00

Jeden z nejlepších argentinských soutěžních jezdců současnosti a ze startu v České republice u nás dobře známy Gabriel Pozzo si zažil horkou chvilku v samotném finiši letošní Rally Acropolis, když vypověděl jeho vůz v průběhu závěrečné zkoušky službu a on jej musel přes cílovou rampu dotlačit.

Pozzo byl pro závěrečnou superspeciální zkoušku na Olympijském stadionu vybrán do dvojice s Nasserem Al-Attiyahem. Ten ze startovní čáry vystartoval mnohem rychleji, než Argentinec. Pozzovo Mitsubishi Lancer Evo IX viditelně stávkovalo, přestala fungovat převodovka. Do závěrečného uzavřeného parkoviště zbývaly ještě dva kilometry a tak Pozzovi nezbylo nic jiného, než vlastní silou vůz do cíle dotlačit.

Jeho katarský soupeř z finálové jízdy měl hodně podobný osud, jen o pár desítek minut dříve. Po předposlední zkoušce vedl v rámci světového poháru produkčních aut a už mu zbývalo odjet jen závěrečný test na stadionu. Na cestě z poslední klasické zkoušky však přestala fungovat baterie jeho Subaru Impreza STI a tak musel svůj vůz do servisu dotlačit. To se úspěšně podařilo a mechanici baterii vyměnili.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist