www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Francois Duval nebyl příliš spokojený

5. června 2006 • 10:20

Včera jsme vás informovali o tom, že Francois Duval chce co nejdříve zapomenout na nepříliš povedenou Acropolis rally a plně se soustředit na přípravu do Německa. Tam by měl také startovat ve Fabii WRC.

Přestože Francois Duval nebyl příliš spokojený, jistě svými výkony potěšil nejednoho českého fanouška. Nejenže se držel po první etapě na pátém místě, ještě dokázal zajet fantastické časy i v neděli, když už neměl na dobrý výsledek příliš velkou naději. Jednou dokonce skončil i druhý.

A co se vlastně mladému belgickému jezdci v sobotu přihodilo? „V jedné pravotočivé zatáčce jsem jel příliš rychle a už jsem to nestačil zabrzdit. Vozu se sice nic nestalo, ale ztratil jsem mnoho času,“ popsal situaci Duval.

Tým First Motorsport také měnil různě nastavení vozu, včetně tlumičů. „V pátek jsem měl ve voze dobré tlumiče, ale bylo potřeba je zkontrolovat. Na sobotu mi dali mechanici jiné, ale ty už fungovaly hůře. Proto mi vrátili ty páteční. Pak ale začala zlobit i převodovka. Navíc se mi v RZ 12 vylomilo pravé zadní kolo a s tím se již nedalo jet dále. Ani nevím, o co jsem to udělal, ale na vině jsou zřejmě kameny, kterých bylo na trati až moc,“ doplnil dále Belgičan.

Do nedělní etapy sice Duval odstartoval, ale nakonec jej postihly v závěru další dva defekty, při kterých ztratil přes tři minuty. Je jasné, že konečné třinácté místo Francoise Duvala jistě netěší.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist