www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rallye Monte Carlo (PCWRC)

Solberg chce v Monte Carlu na bednu

16. ledna 2006 • 10:00

Jezdec továrního týmu Subaru Petter Solberg by při nadcházející Rallye Monte Carlo, která otevírá letošní sezonu mistrovství světa automobilových soutěží, rád skončil na medailové pozici. Asfaltový podnik, který se odehraje v horách nad Monte Carlem patří mezi nejzrádnější v celé sezoně. Náročný je zejména výběr pneumatik, jelikož na jednotlivých zkouškách se vedle asfaltu také často objevuje sníh a led.

Petter Solberg bude i letos patřit k nejžhavějším kandidátům na titul.

Solberg předpokládá, že největšími soupeři v jeho cestě za druhým titulem budou dvojnásobný mistr světa Marcus Grönholm, který letos startuje v barvách Fordu, a současný držitel titulu, taktéž dvojnásobný mistr světa, Sébastien Loeb, startující se soukromou Xsarou WRC. Solberg si je jistý, že mu k zisku kvalitního umístění pomůže také zbraň týmu SWRT, kompletně nová Impreza WRC 2006.

„Myslím, že v Monte Carlu můžeme dosáhnout na medailové pozice,“ řekl Solberg. „Ale bude to velmi těžká soutěž, se spoustou dobrých vozů a jezdců. Marcus a Sébastien budou určitě největšími soupeři. Myslím však, že jsme dobře připraveni. Náš tým velmi tvrdě pracoval, aby bylo vše dokonale připraveno. Hodně také bude záležet na počasí - ostatně jako pokaždé v Monte Carlu. Zima, mokro nebo sníh, to by pro nás byly nejlepší podmínky!“

-kub- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist