www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rallye Monte Carlo (PCWRC)

Trať Rallye Monte Carlo 2007 odhalena

18. srpna 2006 • 01:00

Tradičním zahajovacím podnikem světového šampionátu v rally bývá lednová Rallye Monte Carlo. V posledních letech však byli poředatelé kritizováni hlavně za problémy s organizací a diváky, kvůli čemuž bylo zrušeno či opožděno několik rychlostních zkoušek. Proto se monačtí pořadatelé rozhodli pro nadcházející ročník pro zásadní změny.

žádný příspěvek celý článek »

Monte Carlo 2007: Znovu se dvěma servisními zónami

18. dubna 2006 • 01:00

Organizátoři proslulé Rallye Monte Carlo oznámili, že v příštím roce zavítá soutěž znovu do regionu Ardeche. V posledních letech byl podnik situován více na jih, což zapříčinila pravidla FIA, dle kterým musela mít rally pouze jedinou servisní zónu.

příspěvků: 1 celý článek »

Půjde zmatené Rallye Monte Carlo z kola ven ?

2. února 2006 • 08:00

Bylo jen otázkou času, zda se FIA vyjádří ke zmatené první etapě Rallye Monte Carlo, kde se na trať prvních tří rychlostních zkoušek dostalo jen jedenáct prvních vozů. Ostatní posádky musely být vráceny zpět do servisu, z důvodu neprůjezdnosti ke trati.

žádný příspěvek celý článek »

Mikko Hirvonen v Monte příliš nezářil

27. ledna 2006 • 08:00

Dvojkou továrního týmu BP-Ford WRT je pro letošní rok Mikko Hirvonen. Ten dokončil úvodní soutěže seriálu mistrovství světa Rallye Monte Carlo na sedmém místě absolutně.

žádný příspěvek celý článek »

Kresta pomohl Gronholmovi k prvnímu triumfu v Monaku

24. ledna 2006 • 11:00

Testovací jezdec továrního týmu BP-Ford Roman Kresta absolvoval v Monaku svou premiéru v roli ledového špiona a jeho doporučení pomohly Marcusi Gronholmovi k prvnímu triumfu v nejprestižnějším závodu světového šampionátu rally.

žádný příspěvek celý článek »

Daniel Sordó při premiéře bodoval

24. ledna 2006 • 08:00

Chráněnec Carlose Sainze, Daniel Sordó, se nakonec přeci jen dočkal a mohl startovat ve voze Citroën Xsara WRC. Premiéru si odbyl v nejstarší soutěži seriálu mistrovství světa, Rallye Monte Carlo.

žádný příspěvek celý článek »

Monte Carlo: Prokop maximálně spokojen

23. ledna 2006 • 14:00

Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem, debutující v kokpitu speciálu Citroën C2 S1600, dokončili slavnou Rallye Monte Carlo na 20. příčce absolutní klasifikace a zároveň opanovali nepříliš obsazenou třídu A6.

žádný příspěvek celý článek »

Toni Gardemeister zatím neví, co bude dál

23. ledna 2006 • 13:00

Finský pilot Toni Gardemeister, který skončil v Monte Carlu na vynikajícím třetím místě, zatím neví, co bude dál a kolik soutěží bude moci s vozem Peugeot 307 WRC absolvovat.

žádný příspěvek celý článek »

Loebova tvrdá práce byla odměněna

23. ledna 2006 • 12:00

Úřadující mistr světa v rally Sébastien Loeb přiznal, že je mírně překvapen tím, že se dokázal propracovat až na konečnou druhou pozici. Přitom za nedokončenou rychlostní zkoušku v páteční etapě dostal pětiminutovou penalizaci a spadl na osmou příčku.

žádný příspěvek celý článek »

Milan Chvojka legendární Monte nedokončil

23. ledna 2006 • 11:00

Teplota v Monaku je po celou dobu rally okolo 12°C. Na trati v horách se pohybuje od 2 do 8°C. Pouze v noci jde teplota pod bod mrazu. Sníh, který padal těsně před začátkem seznamovacích jízd částečně roztál.

žádný příspěvek celý článek »

Red Bull Škoda Team znovu hovoří o potenciálu

23. ledna 2006 • 09:00

Tým Red Bull Škoda má za sebou úspěšný vstup do letošní sezony. Při úvodním podniku v Monte Carlu dojely oba vozy do cíle, navíc na pozicích zajišťujících bodový příděl do hodnocení značek. Manažeři týmu Armin Schwarz a Raimund Baumschlager jsou spokojeni.

žádný příspěvek celý článek »

OMV Peugeot WRT dosáhl v Monte skvělého výsledku

23. ledna 2006 • 08:00

Třiatřicetiletý rakouský pilot Manfred Stohl dokázal na zahajovacím podniku letošní sezóny vybojovat čtvrté místo, které navíc okořenil svými premiérovými nejrychlejšími časy na závěrečných dvou rychlostních zkouškách.

žádný příspěvek celý článek »

Nový Focus RS WRC hned napoprvé vítězný

22. ledna 2006 • 15:00

Vítězství posádky Marcus Grönholm a Timo Rautiainen v Rallye Monte Carlo bylo velmi emotivním úspěchem pro všechny členy továrního týmu BP-Ford. Jejich triumf na nejznámější soutěži světa je perfektním začátkem nové éry Fordu v MS s novým Focusem RS WRC a dvojnásobným mistrem světa za jeho volantem.

žádný příspěvek celý článek »

Monte Carlo (cíl): Vítězem se stal Marcus Grönholm

22. ledna 2006 • 13:00

Lépe už to pro Marcuse Grönholma v novém továrním týmu ani nemohlo dopadnout. Focus WRC 06 si tak může na své konto připsat první vítězství v letošním roce.

žádný příspěvek celý článek »

Monte Carlo RZ 13, 14, 15 - Grönholm kontroluje vedení

22. ledna 2006 • 09:00

Sébastien Loeb se již dokázal posunout před Manfreda Stohla a má před sebou již jedinou překážku, aby získal druhé místo. Tou je Toni Gardmeister s vozem Peugeot 307 WRC. Fin má na Francouze k dobru jen necelých patnáct vteřin.

žádný příspěvek celý článek »

toplist