www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Matthew Wilson vybojoval dva body

6. června 2006 • 02:00

Ani na řecké Rally Acropolis se britskému Stobart VK M-Sport Ford Rally Teamu příliš nedařilo. Nejlépe dopadl Matthew Wilson, který kromě desátého místa absolutně připsal pro svůj tým dva body do hodnocení značek. Dvojce týmu Kosti Katajamäkimu se dařilo ještě hůře a skončil v hloubi výsledkové listiny.

„Jsem rád, že jsme takhle náročnou soutěž dokončili. Zažili jsme si dramatickou chvíli před koncem předposlední zkoušky, když se poškodila spojovací tyč řízení, kterou jsme pak museli vyměnit. Ale byly to jediné technické problémy v průběhu celé soutěže. Auto bylo opravdu spolehlivé, za body do hodnocení značek jsme rádi. Když to srovnáme s tím, co se dělo na Sardínii, tak tohle bylo jako ze sna. Navíc už po tréninku jsme věděli, že tohle bude opravdu náročná soutěž, která svou rozbitostí přesně odpovídá stavům, kterými je proslavená,“ prozradil Matthew Wilson.

„V první nedělní zkoušce jsme měli defekt. Mousse systém zapracoval a tak jsme mohli zůstat na cestě. Následně však pneumatika explodovala, takže jsme museli pokračovat na ráfku, čímž se poškodila spojovací tyč řízení, takže jsme museli zastavit a vyměnit. Pak jsme poračovali dál a vše vypadalo v pořádku. Na dalším testu jsme po jednom ze skoků dopadli tak nešťastně, že se spojovačka poškodila znovu. Byli jsme šťastní, že jsme zůstali na kolech a mohli v klidu zastavit. Byla to moje nejhorší soutěž,“ prozradil zklamaný Kosti Katajamäki.

„Matthew jel fantasticky. Dojet až do cíle tak náročnou soutěž, jakou Acropolis Rally bezesporu je, určitě stojí za povšimnutí. To ukazuje jeho profesionaalitu a zodpovědný přístup k práci. Kromě problémů se spojovací tyčí řízení auto fungovalo bez problému a jak je vidět, ani extrémně rozbitý povrch tomuto autu nevadí,“ řekl Malcolm Wilson.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist