www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 12 - Sata Rallye Açores (IRC)

Wiegand do IRC, kdo nahradí Mikkelsena na Monte?

18. prosince 2011 • 20:30

Obě automobilky v koncernu Volkswagen věnující se (ať už teď či v budoucnu) automobilovým soutěžím i jejich přidružené týmy postupně odhalují plány pro nadcházející sezónu. Rozsáhlý plán bude mít talentovaný německý jezdec Sepp Wiegand.

Mark Wallenwein - Stefan Kopczyk (Škoda Fabia S2000) - Rallye Monte Carlo 2011

Velkou obměnu chystá Škoda Deutschland. Letos se účastnila vybraných závodů Intercontinental Rally Challenge, pronikavějších úspěchů však nedosáhla. V příštím roce by ji měl zastupovat dvacetiletý talentovaný německý pilot Sepp Wiegand. Automobilka Volkswagen do něj vkládá velké naděje a to naznačuje také plánovaný program - všechny závody IRC 2012 plus účast v Jihoafrickém šampionátu v rámci zdokonalení jízdy na nezpevněném povrchu. Co se týká letošního dua, tým již nebude spolupracovat s Matthiasem Kahlem, o osudu dalšího mladíka Marka Wallenweina dosud nebylo rozhodnuto.

Na druhou stranu se dějí překvapivé věci na straně továrních Fabií provozovaných Volkswagenem Motorsport. Na Rallye Monte Carlo totiž do druhého auta vedle Sébastiena Ogiera nejspíše neusedne Andreas Mikkelsen, který si odbude premiéru v letošním MS až ve Švédsku, ale někdo jiný. Největší šance pro účast na Monte jsou dávány holandskému mladíkovi Kevinu Abbringovi, který se nedohodl na startech s Citroënem.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist