www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Henning Solberg porazil svého bratra Pettera

6. června 2006 • 09:40

Je to vůbec poprvé v kariéře Henninga Solberga, kdy v soutěži seriálu mistrovství světa porazil svého mladšího bratra Pettera Solberga. Henning skončil v Řecku na pátém a Petter sedmém místě absolutního pořadí.

„Až do doby, než jsme začali jezdit rally, tak to bylo v různých soutěžích vždy tak padesát na padesát. Někdy vyhrál on, jindy zase já,“ řekl na úvod spokojený Henning Solberg. „Když jsem viděl můj čas na shakedownu (skončil třetí), tak jsem si hned pomyslel, že to bude pro mě dobrá rally. Myslel jsem, že budu rychlejší než Petter, ale ten shakedown vyhrál.“

„Vše jsem si ale vynahradil na super speciálce ve čtvrtek večer, kdy jsme jeli proti sobě a tam jsem ho porazil. Bylo to o více, než dvě vteřiny!“ doplnil pilot vozu Peugeot 307 WRC.

Stejně tak se mohl Henning radovat i v cíli, když skončil na vynikajícím pátém místě a Petter až sedmý. Nutno dodat, že Petter měl smůlu v sobotní etapě, když se vyhýbal se svou Imprezou WRC protijedoucímu vozu a narazil do patníku, který mu poškodil pravé přední kolo.

Petter Solberg musel odstoupit a dostal pětiminutovou penalizaci za nedokončení rychlostní zkoušky. Henning se nechal slyšet, že již nyní se těší na další vzájemné souboje.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist