www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rallye Monte Carlo (PCWRC)

Andreas Aigner jede v Monte Carlu s jiným spolujezdcem

16. ledna 2006 • 11:00

Mistrovství světa rally začne již tento pátek, kdy všechny posádky odstartují do proslulé Rallye Monte Carlo, která je nejstarší soutěží v seriálu mistrovství světa. Za tým Red Bull Škoda se na start postaví dva jezdci - Andreas Aigner a Gilles Panizzi.

Tým Red Bull Škoda má již za sebou testy v jižní Francii a všichni věří, že na Rallye Monte Carlo s Fabiemi WRC uspějí. Velké naděje vkládají především do Gillese Panizziho, který vloni skončil s Lancerem WRC třetí.

Gilles Panizzi řekl: „Jsem rád, že mohu znovu nastoupit na start Rallye Monte Carlo. Tuto soutěž znám naprosto dokonale, řekl bych centimetr po centimetru. Během soutěže je velmi důležité sledovat povětrnostní podmínky a podle toho volit optimální obutí.“

Andreas Aigner se nechal již dříve slyšet, že se velmi těší na letošní sezónu, protože se mu splnil jeho dávný sen a pojede seriál mistrovství světa ve voze specifikace WRC. V Monte Carlu však nebude startovat s Timo Gottschalkem, ale s Klausem Wichou.

„Budu si muset na všechno teprve zvyknout. Samozřejmě budu chtít jet rychle, protože sedím ve speciálu WRC, ale nesmím se nechat unést a nedojet až do cíle. To se prostě nesmí stát!Jsem rád, že mám za sebou velmi zkušený tým, který je připraven mi pomoci. Především pak Gillese Panizziho, Raimunda Baumschlagera a Armina Schwarze. Je smutné, že v Monte Carlu nemůže startovat Timo Gottschalkem, kterého trápí potíže s ledvinami, ale doufám, že již ve Švédsku se na sedačku spolujezdce posadí právě on,“ řekl ke svému prvnímu startu Aigner.

Andreas Aigner bude startovat v Monte Carlu s Fabií WRC 05. Jeho týmový kolega Gilles Panizzi, který skončil v roce 2002 na šestém místě v šampionátu jezdců, však nesmí mít aktivní diferenciály a přímé vstřikování vody do motoru. Jeho Fabie WRC tak bude v mnohém odlišná, od té loňské a bude upravena dle pravidel pro rok 2006.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist