www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 12 - Rally Dakar 2012

Rally Dakar 2012 - jedenáctá etapa

13. ledna 2012 • 01:00

Jedenáctá etapa do Arequipy zavedla Rallye Dakar poprvé v historii na území Peru. Dařilo se českým kamionům. Martin Kolomý stačil favoritům a díky pátému nejlepšímu času se posunul na sedmou příčku v celkovém hodnocení. Dařilo se i Jaroslavu Valtrovi.

Dakar 2012 - leg 11 - Nani Roma - Michel Perin (Mini All 4 Racing)Dakar 2012 - leg 11 - Cyril Despres (KTM 450CC Rally)

Valtr s kamionem Liaz se v druhé polovině nejnáročnějšího závodu světa rozjel ke skvělým výkonům a po dnešní sedmé příčce je celkově dvanáctý. Škoda úvodu soutěže, kdy ho technické problémy stály několik hodin. Vedení si mezi kamiony bezpečně udržuje Nizozemec de Rooy, který od havárie tatry Aleše Lopraise již nemusí jet naplno.

Mezi automobily si pro další dakarský triumf jede Francouz Peterhansel. Ani on už nemusí hnát svůj stroj na hranici možností, protože jeho největší soupeř Gordon ze Spojených Států dnes výrazně ztratil.

V soutěži motocyklů získal Francouz Després na Španěla Comu dvě minuty, ale o celkovém triumfu ještě není rozhodnuto. V celkovém pořadí je dělí stejný rozdíl. Jan Veselý dokončil etapu na 58. místě a celkově mu patří 64. příčka.

Základní informace k Rally Dakar 2012

ČTK
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist