www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Předraženou SS v Athénách fanoušci bojkotovali

7. června 2006 • 11:20

Organizátoři řecké Acropolis rally očekávali, že na super speciální rychlostní zkoušku na Olympijský stadión v Athénách přijde v letošním roce stejné množství diváků, jako tomu bylo v minulém roce.

Nicméně jejich počtem byli zklamáni nejen oni samotní, ale především jezdci. Petter Solberg řekl: „Byl jsem zklamaný tím, když jsem viděl, že tribuny jsou poloprázdné. Někde se asi stala chyba. Nebyl jsem jediný, kdo tím byl nemile překvapen.“

Podle mnoha fanoušků byla chyba jednoznačně na straně pořadatele. Ti totiž dali vstupné na tuto zkoušku v rozmezí od třiceti do osmdesáti Euro (což je při kurzu 31,- Kč za Euro asi 930,- Kč až 2480,- Kč). Takovou sumu si rozhodně nemůže dovolit zaplatit každý, také proto byla návštěvnost tak mizerná. Hovoří se přibližně o polovině fanoušků oproti roku 2005.

Přitom podle jezdců byla zkouška v letošním roce lepší, než v minulém. Trať byla mnohem širší a jezdcům dovolila dělat větší smyky. Také skok přes most byl povedený a diváci mohli shlédnout několik dlouhých letů. Nejdelší byl podle neoficiálních zpráv skok Mikko Hirvonena ve čtvrtek večer.

To ostatně uznal i jeho týmový kolega Marcus Grönholm. „Mikko skočil opravdu daleko, takže by měl dostat pohár. Má rád dlouhé skoky a tento se mu opravdu povedl.“

Na závěr tak nezbývá než dodat, že by si měli pořadatelé vzít z letošního roku ponaučení a v příštím ceny značně redukovat směrem dolů. Pokud to totiž půjde tímto směrem i nadále, mohlo by se stát, že pořadatelé od super speciálních zkoušek v budoucnu ustoupí, jelikož jejich vybudování je velmi nákladné a návratnost špatná.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist