www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 12 - Testovací RZ Žiželice

Pozvánka na III. testovací RZ Žiželice

26. ledna 2012 • 07:00

České rallyové vody po lednové rakouské soutěži opět lehce zamrzly. Avšak ne na dlouho. Okurkovou sezónu prorazí testování ve středočeské obci Žiželice. Pod názvem III. Testovací RZ Žiželice 2012 se 3. 3. 2012 uskuteční v okrese Kolín oficiální testování před prvním českým podnikem Mezinárodního mistrovství České republiky v rally.

II. Autoslalom Žiželice 2011

Pořadatelé Rallyesport Poděbrady v AČR a RDPromotion připravili ve spolupráci s obcí Žiželice pro licencované závodníky uzavřenou asfaltovou trať dlouhou 2,5 km, na které mohou v sobotu 3. 3. projíždět v obou směrech, a dokonce i za tmy. Jezdci a týmy tak mají jednu z mála příležitostí vyzkoušet své závodní vozy za různých podmínek za startovné ve výši 1000,- Kč ještě před vlastní sezonou.

Dostatečně rozsáhlý servisní prostor pro zúčastněné poskytne partner Testovací RZ, výrobce baget, sendvičů a zapékaných baget Paniny, společnost Crocodille, jež má svoji výrobnu v obci Žiželice. Právě obci Žiželice (www.zizelice.cz) patří velké poděkování za podporu a poskytnutí komunikací ke konání podniku. Dalšími partnery jsou bezpečnostní agentura ABL, a.s. (www.abl.eu) a Autocentrum Hájek, spol. s r. o. (www.aviahajek.cz) z Týnce nad Labem, nabízející kompletní servis pro užitkové vozy IVECO a AVIA, a zároveň tyto vozy během testování vystaví v centru obce na Masarykově náměstí.

Diváci se mohou těšit na zajímavá jména na startu testu. Svou účast již potvrdil jezdec Jiří Navrátil s atraktivním vozem Ford Fiesta S2000. Zlínský Sparrow racing team také přiveze své vozy v čele s loňským mistrem republiky ve skupině A, třídě 5 a 2WD, Václavem Dunovským, který letos přestoupil do mistrovské třídy S2000, proto tedy ani v Žiželicích nebude chybět jeho Fabie S2000. Mezi jezdci se objeví i mladý nadějný Martin Kouřil, kterého si jistě vybavíte mimo jiné při jeho průjezdech se Škodou Felicia kit Car.

Během celého testovacího dne bude zajištěn doprovodný kulturní program. Posádky ani diváci nemusí mizet ihned po ukončení testu, neboť je čeká večerní zábava v prostorech Kulturního domu Žiželice. Uzávěrka přihlášek je 26. 2. Počet přihlášených je omezený na 50. Hlavním mediálním partnerem III. Testovací RZ Žiželice je ČT4 Sport a Mediasport.cz. Mediálními partnery jsou servery www.ewrc.cz nezávislý motoristický magazín a internetová televize Sport Motor News (http://sportmn.com/cs).

V sobotu 3. 3. 2012 vás na III. Testovací RZ Žiželice srdečně zvou RDPromotion a Rallyesport Poděbrady v AČR. Přihlášky a aktuální informace naleznete na serveru www.rdpromotion.com a www.autosport.cz.

Zuzana Eliášová ; RD Promotion
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist