www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 12. května 2024, Svátek má Pankrác, zítra Servác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rally Sweden (SWRC)

Výsledky ze Švédska zpět pod patronací Stage 1 Technology

27. ledna 2012 • 09:00

Mezinárodní automobilová federace FIA vypověděla smlouvu s North One Sport krátce před startem sezóny, čímž přišla o řadu vymožeností, které tento promotér nabízel. Minimálně výsledky a sledování vozů však budou opět použity ve Švédsku.

Rally Sweden 2011

Veškeré zařízení pro měření časů, mezičasy i sledování vozů má na starosti společnost Stage 1 Technology. Na Rallye Monte Carlo se museli organizátoři obejít bez nich, pro Švédskou rally zatím padla dohoda, že se S1T o výsledky a sledování vozů postará.

„Máme dohodu s FIA pro Švédskou Rally s tím, že si poté sedneme a budeme se bavit o další možné spolupráci,“ prozradil ředitel S1T Simon de Banke. Skutečnost je taková, že mezinárodní automobilová federace vypíše v brzké době oficiální tendr, na základě kterého bude vybrána nejlepší nabídka.

Na Rallye Monte Carlo se o tyto služby staraly místní společnosti a velká spokojenost s nimi nepanovala. „Sledovací systém moc nefungoval. Například, když Jari-Matti Latvala havaroval na čtvrté rychlostní zkoušce, strašně dlouhou dobu jsme nevěděli, co se stalo,“ řekl šéf stáje Ford Malcolm Wilson, jehož slova potvrdil v průběhu soutěže i Martin Prokop: „Výsledkový servis nefunguje, takže toho moc nevíme.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist